Újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor

2020. december 19. 13:31

Az egészségügyieket követően újabb gazdasági intézkedéseket jelentett be a miniszterelnök.

2020. december 19. 13:31
null

Facebook videóban jelentkezett Orbán Viktor miniszterelnök oldalán, ahol ismertette, hogy a hatékony egészségügyi intézkedéseket most gazdaságiak is követik. „A vírus támadásával szemben az orvosaink, az ápolóink és a kórházaink jól állják a sarat” – jelentette ki Orbán Viktor. „A vírus azonban nem csak az emberek egészségét, de a gazdaságot és a munkahelyeket is megtámadta, ezért járvány idején az emberi életek mellett a családokat és a vállalkozásokat is védenünk kell” – tette hozzá. A miniszterelnök kiemelte, hogy mivel a kormány számára minden élet és minden munkahely számít, így újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentenek be. Ez a gazdaságvédelmi akcióterv kiegészítését, bővítését jelenti. A kormány négy döntést hozott:

  1. A családok és a vállalkozások hitelvisszafizetési moratóriumát változatlan formában fél évvel, július 1-jéig meghosszabbítják. (A moratórium automatikus, csak annak kell intézkednie bankjánál, aki fizetni szeretne.)
  2. A járványügyi intézkedések miatt ideiglenes bezárásra kényszerült vállalkozásokat a kormány decemberben és januárban is a bérköltségek kétharmadának elengedésével és átvállalásával támogatják. (Ezt a vendéglátóhelyek, a szállodák, az idegenforgalom, illetve a magántulajdonú buszos vállalkozások vehetik igénybe.)
  3. A kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január 1-jétől a felére csökkentik. 
  4. A gyereket nevelő és gyereket váró családokat hatmillió forintig kedvezményes, maximum három százalékos kamatozású lakásfelújítási hitellel segítik. (Ebből hárommillió forint vissza nem térítendő támogatás, ami a felújítás végével vehető igénybe és automatikusan csökkenti a hitel összegét.)

„Ezeket a döntéseket hoztuk, és jó okkal bízhatunk abban, hogy nem csak honfitársaink tízezreinek életét, de sok száz ezer munkahelyet is sikerül megmentenünk. Egyszer már sikerült, ha összefogunk, újra sikerülni fog” – zárta a videóbejelentkezését a miniszterelnök.

Összesen 252 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2020. december 20. 20:08
A gazdaságot csak a fogyasztás növekedése menthetné meg, hiszen nincs értelme termelni, ha nincs igény a termékre. Jelenleg ennek nemcsak a covid okozta visszafogottság, hanem főleg a világbajnok Áfa az oka. Ha ezt csökkentenék a felére, az nagyot lendítene a forgalmon.
zolizolizoltan
2020. december 20. 06:03
Nyílt támadás a magyar polgárok ellen. Orbán a harcterepet kiszélesítette a magyar emberekre is. Hova eszkalálódik még Orbán személye? Lukasenko?
graycivil
2020. december 19. 23:47
Érdemes lenne indítani egy tipp-játékot arra vonatkozóan: Vajon hova fog menekülni először a kedves K. Vezető, miután megbukik? Lukasenka, Putyin, Erdogan fogadja be?
Andilla
2020. december 19. 21:33
Esse értem. Hogy engedheti meg ezt az állami kölcségvetés, a a Zorbán mindig minden pénzt mindenhonnan is ellop?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!