Terror Bécsben: pár hónapja kikérdezték, majd elengedték a merénylőt

2020. november 05. 07:06

Az albán származású férfire már a szlovák hatóságok is felhívták a figyelmet júliusban, amikor töltényt akart vásárolni fegyverébe.

2020. november 05. 07:06

„Amikor a Cobra nevű osztrák terrorelhárító különítmény kedd hajnalban a hétfő esti bécsi terrortámadást követően megrohamozta tizenkét, vélhetően ISIS-szimpatizáns fiatal lakásait Bécsben és St. Pöltenben, egyáltalán nem ismeretlen címekre mentek. A bécsi Kurier napilap ugyanis megtudta: ez a rendőrségi különleges egység kedden a terrortámadástól függetlenül is elment volna erre a tizenkét címre egy Ramses nevű, előre eltervezett akció keretében” – írja az Azonnali.hu.

Arról nincsenek információk, hogy megtudhatta-e ezt a támadó, aki ezért kezdett el lövöldözni a bécsi bulinegyedben, ahol hétfőn sokan az utolsó szabad estéjüket töltötték, mivel kedden életbe lépett volna a kínai koronavírus miatti ausztriai lockdown. Azt viszont tudni, hogy azon illető lakása, akivel a bécsi merénylő kiment volna Szíriába, hogy csatlakozzon az ISIS-hoz,

rajta volt a Cobra keddre tervezett látogatási listáján.

A cikkből kiderül:  a merénylő egy deradikalizációs program résztvevője volt – pár napja volt is egy foglalkozáson – és a felügyelőjének nem tűnt fel semmiféle dzsihadista visszaesés. Sőt, állítólag október utolsó napjaiban határozottan elítélte a legutóbbi franciaországi terrortámadásokat, és végig kifejezetten együttműködően viselkedett az erre specializálódott szakemberekkel. Ezért senkinek nem tűnt fel semmi, pedig az Ausztriában született észak-macedóniai albán terrorista az egyes foglalkozások között, 2020. július 21-én Szlovákiába utazott egy másik személlyel. A pozsonyi fegyverboltokban

hevesen érdeklődtek arról, be tudnának-e szerezni AK-47-be (más néven kalasnyikovba) való töltényeket.

Abba a fegyverbe, ami hétfő este négy ember halálát okozta a bécsi bulinegyedben.

„Végül Pozsonyban nem jutott töltényhez, mert nem volt meg minden papírja, amivel igazolni tudta volna fegyvertartási jogosultságát. Az utazáshoz használt, bécsi rendszámú fehér BMW egy, az osztrák hatóságok előtt jól ismert, Bécsben lakó iszlamista anyjának nevére van bejegyezve. Az Europol szlovákiai kirendeltsége minderről július 23-án értesítette is az osztrákokat” – írja a megdöbbentő információkat az Azonnali.

A Kurier azt írja, már ez az információ is elég indok lett volna arra, hogy újra letartóztassák és börtönbe dugják a későbbi merénylőt, ám a hírek egész egyszerűen nem jutottak el a deradikalizációs programokért is felelős igazságügyi minisztériumhoz.

Az elképesztő bakisorozat további részét elolvashatják itt.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2020. november 05. 09:22
Nem baki volt, nem bénázás. Szándékosan hagyták megtörténni az esetet a Globális Világhatalom által fizetett megfelelő helyen dolgozó osztrák politikusok, hivatalnokok.
luzitanxaver
2020. november 05. 09:13
Ez bizony egy bukott állam kórlapja, már-már belga szintű szerencsétlenkedéssel.
Leo3
2020. november 05. 09:09
Igazi nyugati ballibek ezek az idióta osztrákok....
elfújta az ellenszél
2020. november 05. 08:51
A vörös Bécs szent tehene a migrincs. Ha végiglegeli a zöldségespultot, akkor esedeznek hogy oda is kakiljon. Megkapták, élvezzék
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!