Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József

2020. november 29. 11:26

A napi politikai küzdelem egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára.

2020. november 29. 11:26
null

Lemondott európai parlamenti (EP-) képviselői tisztségéről Szájer József, a lemondás december 31-ével hatályos – közölte a fideszes politikus vasárnap az MTI-vel. Szájer József közleményében azt írta: a lemondását vasárnap nyújtotta be David Sassolinak, az Európai Parlament elnökének, döntése egy „hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot”. A politikus hangsúlyozta: lemondása nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, „minden eddiginél ádázabb küzdelem” tartalmával, a mostani vitában egyetért a magyar kormány álláspontjával, és támogatja azt.

A képviselő úgy fogalmazott: egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára. Harminc éve szolgálja Magyarországot hivatásos politikusként, túlnyomó részében az európai terepen dolgozott. Feladatait igyekezett lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választói érdekeit képviselni – tette hozzá.    

Szájer József köszönetet mondott a választóknak, hogy szavazataikkal négyszer juttatták be a magyar Országgyűlésbe és szintén négyszer az Európai Parlamentbe. Kiemelte: mindkét intézményben teljes erejével hazáját szolgálta, de választott képviselői tevékenységének ezzel vége. Közölte: a jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett szellemi területen folytatja a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát. Új feladatait is – amelyekről később ad tájékoztatást – az eddigi elkötelezettséggel és elszántsággal fogja teljesíteni – írta.

(MTI)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 450 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2020. december 01. 20:39
A FIDESZ tagságáról, a vezetői tisztségéről, az országgyűlési mandátumáról nem mondott le. Az út szélére került, de ismeretes, hogy senkit nemhagynak az út szélén. A beton szilárdságú alkotmányt már n+1 szer kellett módosítani. Az asztaloknak biztosan erősek a lábai. A felesége toleranciájára biztosan számíthat, hiszen a jogászok akárcsak az orvosok nagyon egyetértőek.
Lami
2020. december 01. 19:47
A belga rendőrség szerintem zsidó ellenes!!!
brabant89
2020. december 01. 16:41
Szájer elismerte, higy járt a pénteku "házibulin". Mióta szokás melegbárban tartani házibulit?
files32
2020. december 01. 15:45
Homár bulikra járkálunk narkózni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!