Hatezerrel nőtt egy nap alatt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020. november 28. 09:27

Ezzel 204 708 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

2020. november 28. 09:27

6268 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 204 708 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 516 főre emelkedett. A gyógyultak száma 54 021 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 146 171 fő. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7536 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 644-en vannak lélegeztetőgépen. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések.

Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A rendőrség a kijárási tilalom megszegése miatt eddig összesen 7212 esetben intézkedett. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.

Elindult az egészségügyi, a szociális, a bölcsődei, az óvodai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben az orvosi, egészségügyi képzésekben részt vevő egyetemi hallgatók is részt vesznek 2 hetes fizetett gyakorlat keretében.

A kormány mindent lehetséges külföldi vakcináról tárgyal, eddig 12 millió adag oltóanyagot kötött le három gyártónál.
A kormány az egészségügyi védekezés fenntartása mellett, további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken is dolgozik.

Összesen 369 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. november 28. 20:18
154-en kapták el a koronavírust egy 230 fős idősotthonban Sopronban. Előbb-utóbb visszavezethetők a szálak Karácsony Gergelyhez. Biztos ő tehet erről is... Vagy Soros szervezte ezt is ? Nyunyóka és olajos sanya most intézkedhetnek! Most miért nincsen országos teszt? Mert baromi gáz eredménye lenne? Miért nem lehet követni a szlovákok mintáját? Inkább karácsonykor majd ülünk magunkban és ünnepeljük ezt a rettenetes évet a szeretteink nélkül?
Kanóc
2020. november 28. 17:29
Most történik az, ami tavasszal elmaradt a korai satufék miatt. A nyugat-európai országok zöme már akkor csobbant egy nagyot, mi meg csak a lábujjunk hegyét tettük a medencébe.
házi tej kapható
2020. november 28. 17:18
Ennyi halott. Ez több mint tragikus. Későn jöttek a szigorítások.
Menhetten
2020. november 28. 16:30
Ja és közben lassan az egész költségvetésüket elszedik a önkormányzatoktól, a járvány költségeihez való hozzájárulás indokával. Kamu itt az egész kormányzás. Hülyére veszik a saját szavazóikat is. Fideszbirkák, megint lopják a pénzeteket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!