Gyurcsány: Orbán Viktor és kormánya nem egyenlő Magyarországgal

2020. november 18. 11:30

Az ellenzéki pártok vezetői nyílt levélben fordultak az Európai Tanácshoz és az Európai Bizottsághoz.

2020. november 18. 11:30
null

A Demokratikus Koalíció elnöke – hasonlóan több ellenzéki pártvezetőhöz – közösségi oldalán osztott meg egy, az Európai Tanács, az Európai Bizottság és az Unió  soros elnökségének írt nyílt levelet, melyben az uniós költségvetéssel kapcsolatos magyar vétóra reagál. Gyurcsány Ferenc azt írta: „Mi, a magyar demokratikus ellenzék erői, tekintettel a magyar kormány romboló politikája miatt előállt helyzet súlyosságára, szükségesnek tartjuk kinyilvánítani az Európai Unió valamennyi nemzete, állampolgára, s az Európai Unió vezetése számára, hogy Orbán Viktor és kormánya nem egyenlő Magyarországgal”.

Szerinte az Orbán-kormány „az európai és a magyar polgárok érdekeivel és jogos elvárásaival szemben cselekszik”. Úgy folytatja: „A magyar ellenzék pártjainak elnökeiként összeköt bennünket a demokrácia, a jogállamiság, az európai értékek tisztelete. Közös értékeink köteleznek bennünket arra, hogy együttes erővel szerezzünk érvényt mielőbb a jog uralmának hazánkban”.

A levélben arra kéri az Európai Unió intézményeit és tagállami kormányait, „találjanak megoldást arra, hogy az Orbán-kormány önzése ne lehessen akadálya az európai és a magyar gazdasági válság megoldásának, és a biztonságukat, egzisztenciájukat féltő magyar polgárok és vállalkozások mielőbb hozzájuthassanak az Európai Unió által Magyarországnak szánt támogatáshoz”.

A nyílt levél aláírói: 

Gyurcsány Ferenc (DK)
Jakab Péter (Jobbik)
Schmuck Erzsébet, Kanász-Nagy Máté (LMP)
Fekete-Győr András (Momentum)
Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan (MSZP)
Szabó Tímea, Karácsony Gergely (Párbeszéd)

(Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2020. november 18. 19:52
Feri! Nézem a bulgár asszonyt a TV-ben, közelről mutatták egy pillanatra, és megrémültem...Ha nem akarsz vele bajszot akasztani, borotválkozz rendesen...
Harangláb
2020. november 18. 19:49
Feri! A dromedár pont most szerepel a szektatévében, de elég gyengécske...Lecseréled?!
piscsik
2020. november 18. 19:37
"Sehonnai bitangok" Nincs még ilyen orszag, ahol ennyi mocskos hazaáruló van.
civis72
2020. november 18. 15:46
Orbán Viktor és kormánya nem egyenlő Magyarországgal ...mondta az ország leggyűlöltebb bukott politikusa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!