Erzsébetvárosi áramlopás: gyanúsítás várható

2020. november 13. 08:03

Fordulat előtt áll az erzsébetvárosi önkormányzat polgármesteri hivatalában elkövetett áramlopás nyomozása.

2020. november 13. 08:03
null

Már csak napok kérdése, hogy a rendőrség közölje az alapos gyanút az első terhelttel az erzsébetvárosi DK-s frakcióvezető irodájában történt áramlopás ügyében – írja a Magyar Nemzet hozzátéve, hogy a politikai felelősséget közben továbbra sem akarja vállalni senki.

A rendőrség a lap kérdéseire közölte: „A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés alapján lopás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Azt is szerették volna megtudni a hatóságtól, hogy sor került-e már tanúkihallgatásokra, illetve van-e már gyanúsítottja az ügynek, továbbá ha van, akkor közszereplő-e? Ez utóbbi kérdés azért lényeges, mert a bitcoinbányászáshoz használatos speciális számítógépet üzem közben a Demokratikus Koalíció (DK) kerületi erős embere, Borka-Szász Tamás DK-s frakcióvezető, pénzügyi és kerületfejlesztési bizottsági elnök irodájában találták meg a rendőrök.

Az eddig senki által nem cáfolt sajtóhírek szerint a feljelentést azután tette meg egy vélhetően polgármesteri hivatali dolgozó, hogy rádöbbent, ugrásszerűen megnőtt az áramfogyasztás, amit közpénzből fizetnek, a fokozott áramfogyasztás pedig egyértelműen Borka-Szász Tamás irodájához volt köthető. Borka-Szász a házkutatás napján, amikor a nyomozók elvitték a bitcoinbányász-gépet, lemondott minden tisztségéről és kilépett a DK-ból is, ám a bűncselekmény még akkor történt, amikor politikusként közszereplő volt. Így, ha a napokban meggyanúsítják, ugyanúgy közölhető a neve, mint amikor még ténylegesen politikus volt – mutat rá a Magyar Nemzet.

Borka-Szász, ha ő telepítette és használta a kriptovaluta-bányászó szervert, várhatóan elkövetőként lesz gyanúsítottja az ügynek, ha az irodát átadta másnak ilyen célra, akkor bűnpártolóként fog szerepelni az eljárásban. A politikai felelősséget közben továbbra sem akarja vállalni senki. A lap által a DK vezetésének hetekkel ezelőtt feltett kérdésekre azóta sem érkezett válasz. Így arra sem feleltek, van-e arról tudomásuk, hogy Borka-Szász Tamáshoz hasonlóan más párttársuk is ­bitcoinbányászatból egészítette volna ki a jövedelmét.

(Nyitókép forrása: Origo)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2020. november 13. 13:24
csak remelni lehet hogy az ügy nem libsikomcsi kézbe kerül!
matykox
2020. november 13. 11:57
Ugye, a PÁRTfinanszírozás ezt az újabb és sajátos formáját a kifelé vezető szálakon is felderítik?? Érdekes lenne tudni, hogy mikor, mennyi és honnan jövő pénz került be és lett -esetleg?- átváltva. Na, az illegális áramlopásról nem is beszélve ...
péterx
2020. november 13. 11:52
Nem azért mondom, de ez a Niedermüller nekem mindig is gyanús volt!...
nyugalom
2020. november 13. 11:48
Remelem osszevonjak a dk iroda leegesevel ezt a banyaszatot! Ott gyorsan elhallgattak a nyomozas eredmenyet, nem tortent semmi, csak ott is banyaszat folyt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!