Varga Zsolt András lett a Kúria elnöke

2020. október 19. 17:08

Varga Zsolt Andrást 135 igen, 26 nem szavazattal választották meg a képviselők titkos szavazáson. Posztját 2021. január 2-tól tölti be. 

2020. október 19. 17:08
null

„Varga Zsolt András jelölti meghallgatásán kiemelte: az alaptörvény ruházza a Kúriára a jogegységesítés feladatát, és ennek felelősségét a Kúria nem ruházhatja át, oszthatja meg, terítheti szét. A jogegységért viselt felelősséget a bírói szervezeten kívül és azon belül is viselni kell – szögezte le. Hozzátette, hogy a Kúria ezt a feladatát csak akkor tudja ellátni, ha állandó, érdemi és valódi kommunikációt folytat a bíróságon belül. A jelölt kitért arra is, hogy »végtelenül fontos« a Kúria elnökeként a szakmai és igazgatási feladatok elválasztása, hogy »talárban vagy talár nélkül nyilvánulunk-e meg«”. – írja az Origo.

Varga Zsolt Andrást 135 igen, 26 nem szavazattal választották meg a képviselők titkos szavazáson. Posztját 2021. január 2-tól tölti be. Az alaptörvény szerint a Kúria elnökét a bírák közül kilenc évre a köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés választja; megválasztásához az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.

(Origo / MTI)

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stopli
2020. október 20. 08:49
Varga Zs András a legjobb választás. Mind szakmailag, mind emberileg.
Leo3
2020. október 20. 08:41
Bírom, ahogy a ballib oldalon vergődnek. Tulajdonképpen az a bajuk, hogy egy keresztyén és konzervatív ember ül a Kúria elnöki székébe. Bármibe le merem fogadni, hogy ha egy Darák féle kapta volna meg az állást, akkor egyetlen ballib sem támadná. Szánalmasak és mélyen megvetendőek az ellenzéki oldalon lévő agymosottak.
Russel
2020. október 20. 06:01
Az egyik legokosabb, legemberibb, legsegítőkészebb tanár volt az ELTE Jogi Karán, túljelentkezés volt a szemináriumi óráira. Nagy előnye, hogy NEM a könyöklős, képmutató, lusta bìrói rendszerben szocializálódott.
Tehetős Totó
2020. október 20. 05:59
Volt iskolám büszkesége!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!