Meseország Mindenkié: érzékenyítés vagy agymosás? – MANDINER PODCAST

2020. október 16. 15:59

Miért tartja veszélyesnek a Meseország Mindenkié című könyvet? Érzékenyítésről vagy „ideológiai agymosásról” van szó? Vendégünk: Schittl Eszter, a CitizenGO kampányfelelőse.

2020. október 16. 15:59
null
Nagy Csomor András

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast
Spotify
Soundcloud
Google Podcasts
Radiopublic
Breaker

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. október 23. 17:48
Nem olyan bonyolult ez: LÁZADÁS A TERMÉSZET TÖRVÉNYEI ELLEN!
vited
2020. október 17. 11:14
Jó tudniuk azoknak, akik magukat kereszténynek vallva tiltakoznak bárminemű könyvégetés ellen: a Bibliában van szó könyvégetésről, kereszténnyé lett efézusiak égetik el mágikus tanításokat tartalmazó könyveiket, minek következtében Isten áldását árasztja rájuk, és a tiszta tanítás szabadon terjedhet. Ap. csel. 19:19.
egyvilág
2020. október 16. 18:25
Egy tömör és (szerintem) objektív összefoglaló a homoszexualitásról: https://egyvilag.hu/temakep/051.shtml Érdekes lehet továbbá a következő bevezető a gender tanba: https://egyvilag.hu/temakep/050.shtml
annamanna
2020. október 16. 17:18
Össze lehet vetni a dél-amerikai kamaszok táncát new yorki tinikkel: https://www.youtube.com/watch?v=qL7Y7Y_enAg A new yorki tinik is erősen túlszexualizált társadalomban nőnek fel (a kívánatosnál sokkal több szexuális ingernek vannak kitéve, mire érettek lesznek). De mégis számít, hogy teljesen máshogy táncolnak. Ha így jobban tetszik, azt mondom, hogy ÁLTALÁBAN nem helyes a társadalmat átszexualizálni. Jó, nem kell a viktoriánus prűdségig sem elmenni, de észre kell venni, hogy egy társadalom nyugalma és teljesítőképessége igenis összefügg azzal, hogy mennyire van előtérbe tolva a szexuális kontextus, vagy mennyire fókuszál az adott társadalom másfajta teljesítményre. Ahogyan valaki mondta: az agy nem ismeri azt a kifejezést, hogy "nem", vagyis, ha azt mondod, hogy "nem akarok elbotlani", akkor elbotlasz, mert az agy csak az elbotlást érti meg! Ha milliószor pofázzák, hogy "nem akarok homoszexet", akkor az agy ebből annyit ért, hogy "homoszexet akarok", sőt annyit, hogy "szexet akarok!" Nem létezik "nem", szóval mindegy, hogy mit mondasz valamiről, a lényeg az, hogy a figyelmet oda fókuszálod. A szexfüggőség pedig szétver minden teljesítményt. Aki bármire is akar jutni az életben, annak arra a bármire kell fókuszálnia, amit el akar érni, különben vége. A kereszténység nem véletlenül vágta nagyon vissza, és szorította nagyon szoros korlátok közé a szexualitást. Sehol sem lenne Európa enélkül, így viszont mindenkinek csorog utána a nyála. Nem annak van erős hite, aki tucatnyi purdéig partiba vágja a zasszonyt (muszlimok), és közben fegyverrel szerzi meg mástól azt, ami neki kell, mert magától nem volna képes elérni. Tessék arra a bármi másra koncentrálni, ami még fontos az életben. És ez egy függő ember számára már szinte lehetetlen. Szóval itt nem csak az ovisokról és nem csak a homoszexről van szó, hanem általában véve a társadalom átszexualizáltságáról, a szexuális kontextus előtérbe vagy háttérbe tolásáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!