Lengyel László szerint a legnyomorultabbak szavaznak a Fideszre

2020. október 13. 22:03

A közgazdász szerint az ellenzéknek városfejlesztési programja sincs.

2020. október 13. 22:03
null

Lengyel László közgazdász volt kedd reggel a Klubrádió Reggeli személy című műsorának vendége. A beszélgetés során természetesen kiemelt téma volt a hétvégi borsodi időközi választás is. 

A közgazdász megítélése szerint most is világossá vált, hogy az ellenzéknek a városokban győzelmi esélyei vannak, de a falvakban a Fidesz dominanciája egyértelmű. „Krumplit nem lehet osztani a nagyvárosban – Tiszaújvárosban sem –, ez nem működik. Az, amit a kormány a városoknak tud nyújtani, az nulla” – állítja Lengyel László.

A szakember úgy látja, hogy a falvakban viszont pont az ellenzék nem tud mit ajánlani az embereknek. Lengyel szerint az ellenzék nem tud mit mondani az elszegényedett falvaknak azon kívül, hogy a kormány hagyta őket nyomorban. „Az egy furcsa dolog, hogy

különben is a Fideszre szavaznak, mert csak onnan remélnek anyagiakat” – jelentette ki Lengyel László. 

A közgazdász szerint nagy baj, hogy az ellenzéknek vidékfejlesztési programja sincs, mint ahogy a városfejlesztési is hiányzik. Lengyel úgy látja: tulajdonképpen a Klubrádión folytatott beszélgetés is az ellenzéki tevékenység egyfajta helyettesítése, ami a városokban esetleg működhet. 

A beszélgetés a linkre kattintva hallgatható vissza, a vonatkozó rész 5 perc környékén kezdődik.

A nyitóképen: Lengyel László Heller Ágnes temetésén. Fotó: MTI/Soós Lajos

Összesen 307 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. január 03. 18:49
Ez egy senki, aki mindig valaki akarna lenni, de nem sikerül neki.
Héja
2024. január 03. 16:22
Lengyel egy elnyűhetetlen bakelit. Recseg, akadozik, de pörög. Szövege is egyre ostobább.
ja6ni
2021. december 20. 15:42
Sértegetsz, lengyel laci? Hogy a rák egye meg a szívedet!
korupi19
2020. október 14. 18:38
Ennek a nyomorult közgarázdásznak úgy múlik el az élete, hogy soha nem volt és nem lesz FELELŐS posztja se kormányban se minisztériumban, se az MNB-ben csak abban az ellendrukker gyüjtő Pénzügykutatóban, ahol eddig nem találtak semmit a fene nagy kutatásban P.M.Z., igen a Zita nevű kolléganőjével együtt se. Így maradt az ami a lényegük: a partvonalról bepofázni a pályára, pedig még "labdaszedőnek" se alkalmasak! Ja és közben az ellenfél csapatának szurkolnak! Bravó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!