Kijev: Magyarország beavatkozott Ukrajna belügyeibe

2020. október 25. 20:44

Indoklás: Budapest a KMKSZ mellett kampányolt.

2020. október 25. 20:44
null

Az ukrán külügyminisztériumot „mélységesen elszomorítja, hogy Budapest hivatalosan beavatkozott Ukrajna belügyeibe azzal, hogy az ukrajnai helyhatósági választások napján a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség mellett kampányolt” – írja a Kárpátalja.ma.

Az ukrán külügy sajtószolgálata szerint „Magyarország arcátlanul megerősítette közvetlen beavatkozását Ukrajna belügyeibe és alattomos csapást mért Ukrajna következetes erőfeszítéseire, melyeket az ukrán–magyar kapcsolatokban fennálló problémák konstruktív megoldása érdekében tesz”.

A minisztérium szerint a „magyar származású ukrán állampolgárok” fontos és szerves részét képezik az ukrán közösségnek és megvan minden szükséges joguk és lehetőségük, hogy szabadon megválasszák önkormányzati képviselőiket”.

A magyar fél részétől az érzelmek felfokozása és Ukrajna állampolgárainak provokálása arra, hogy megsértsék Ukrajna Alkotmányát és törvényeit, kudarcra van ítélve” – írják, és hozzáteszik, hogy Budapest megsértette Ukrajna jogszabályait és nem hagyott más lehetőséget, mint hogy Kijev keményen reagáljon ezekre a lépésekre a nemzetközi gyakorlatnak és az ukrajnai jogszabályoknak megfelelően.

Nyitókép: MTI/Nemes János

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janice
2020. október 26. 10:46
Mindegy ki mit mond. Ennek ismét az ottani magyarok isszák meg a levét. Könnyű a háttérből úszítani azután haza jönni és hátradőlve mondani :ismét segítettem a magyarokat. De ők a mindennapokban is ott maradnak.
Vakfolt
2020. október 26. 08:59
Magyarország mégis ki mellett tegye le a garast? Hülye ez az ember?
villogókékfog
2020. október 26. 08:30
...alattomos csapást mért Ukrajna következetes erőfeszítéseire... Ezek szeretik Sztálint idézni. A nagy antikommunisták...
flesh ripper
2020. október 26. 08:18
Nincs is olyan ország, hogy "Ukrajna". Valami tévedés lehet, talán Bukrajna?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!