Karácsony: Olcsóbb lesz a Biodóm, de még így is plusz forrásokra van szükség

2020. október 08. 16:22

„Mi az ehhez szükséges szakértői munkát elvégeztük” – jelentette ki a főpolgármester.

2020. október 08. 16:22
null

A korábbi költségbecslésekhez képest körülbelül 10 milliárd forinttal kevesebb pénzből befejezhető a Biodóm-beruházás, de még így is plusz forrásokra lesz szükség – mondta el Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón. A főpolgármester közölte: elkészült a Biodóm-beruházás – az Enviroduna Kft. által készített – vizsgálati jelentése, amely arról szól, hogy mit kell tenni a projekt befejezése érdekében.

Az a jó hírem, hogy egy felelős gazdálkodással a projekt befejezhető, de természetesen plusz forrásokra szükségünk lesz. Ezzel együtt is, nagyjából 10 milliárd forinttal kevesebből be tudjuk fejezni a Biodóm-beruházást, mint ahogy az korábban felmerült a költségbecslések során” – fogalmazott Karácsony Gergely.

Mint mondta, a fővárosi önkormányzat a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának október 15-i ülésén szeretné a kormánnyal megtárgyalni, hogy az eddig kormányzati beruházásként megvalósult projektet hogyan tudják befejezni. „Mi az ehhez szükséges szakértői munkát elvégeztük” – jelentette ki a főpolgármester, akinek reményei szerint lesz közös szándék a főváros és a kormány között abban, hogy pontot tudjanak tenni a beruházás végére.

(MTI)

Címlapkép: MTI

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. október 10. 10:38
judapestiek megérdemlik, mert ez nem nácizás! annál több! igyák meg a levét!
rókabácsi
2020. október 09. 16:33
szarházi hazug! faszbukker! hát a kezdéstől már a többszörösébe kerül!? akkor mitől lesz olcsobb? netán lemondtatok valamit a lopásból?
cooperator
2020. október 09. 08:18
A PÉNZTARHÁLÁS NAGY MŰVÉSZE EZ A FIGURA. AZUTÁN, HOGY MIRE KÖLTI, TALÁN ÖRÖKRE REJTÉLY MARAD.
zrx8
2020. október 09. 07:51
nyilván plusz forrásokra van szükség, hiszen az előző vezetés nem volt tekintettel a biodóm LMBTQP-barát jellegének szükségességére
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!