Jobbik: Szégyen, amit a kúriai elnökválasztással tesz a kormányoldal

2020. október 19. 18:02

Legutóbb a Rákosi-rendszerben fordult elő, hogy ítélkezési gyakorlat nélkül, az ügyészség szervezetéből került valaki a legfőbb ítélkező fórum élére – vélte Brenner Koloman.

2020. október 19. 18:02

Szégyennek, gyalázatnak nevezte a Kúria elnökválasztásának módját hétfőn az Országház előtt tartott sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, a parlament jobbikos alelnöke, aki arról beszélt: legutóbb a Rákosi-rendszerben fordult elő, hogy ítélkezési gyakorlat nélkül, az ügyészség szervezetéből került valaki a legfőbb ítélkező fórum élére. Az ellenzéki politikus azt hangsúlyozta: Varga Zsolt András a magyar és a kontinentális gyakorlattól teljességgel idegen angolszász esetjog felé fogja eltolni a hazai ítélkezést, az alsóbb szintű bírói fórumokat is ebbe az irányba terelve.

Hozzátette: a jelöltet az Országos Bírói Tanács sem találta alkalmasnak erre a posztra, de azt is kifogásként említette, hogy Varga Zsolt András személyében olyan embert állítanának a független bíróságok élére, aki eddig Polt Péter legfőbb ügyész „jobbkezeként” egy parancsuralomra, utasításokra épülő rendszerben dolgozott. Az egypárti túlhatalmat kiépítő Fidesz a bíróságok bedarálásának egy újabb szintjével építi le a magyar polgári demokráciát – fogalmazott Brenner Koloman, aki szerint a bírák kényszernyugdíjazásával kezdett megfélemlítésbe a kormányoldal, ezt folytatták a közigazgatási bíráskodás bevezetésének tervével, amitől csak nemzetközi nyomásra álltak el.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Russel
2020. október 20. 06:17
Ez a lökött mégcsak nem is jogász, de úgy dobálódzik esetjoggal, kontinentális joggal stb. mintha értene hozzá, holott tudhatná, hogy Anglián kívül egyedül Magyarországon volt évszázadokon keresztül precedens jellegű jogrendszere, írott alkotmány helyett szokásjog és történeti alkotmánya. Amiket ez a Kálmám dumál teljes blabla. Egy sopronitól többet várna az ember, bár ha valaki jobbikos, az már önmagában hátrányos helyzetet jelent.
Pandaka pygmaea
2020. október 19. 20:47
A 2-4 jólfizető mandátumért kaparó jobbik (haha), miért gondolja magáról, hogy még tényező és hogy számít a véleménye?
zakar zoltán béla
2020. október 19. 20:12
Brenner egy zsák nervous Kartoffel......
nyugalom
2020. október 19. 20:04
2/3van! Magyar et jó lett volna, ugyebár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!