Facebook-oldal miatt tiltakozik a magyar kormány az amerikai nagykövetségnél

2020. október 02. 18:44

A Nyugati Pályán nevű oldalt a nagykövetség támogatja, de tartalma némileg ellentmond a kiváló diplomáciai kapcsolatoknak.

2020. október 02. 18:44
null

Diplomáciai lépéseket tett a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Egyesül Államok budapesti nagykövetségénél, a képviselet egyik alternatív kommunikációs csatornája miatt – közölte a külügyminisztérium az Index megkeresésére. A Nyugati Pályán címen futó Facebook-oldalt az amerikai nagykövetség támogatja, a feltöltött tartalom pedig ellentmond a két ország kapcsolatára jellemző mosolydiplomáciának.

A Facebook-oldalt a Flow PR nevű, budapesti kommunikációs vállalat kezeli, az impresszumból azonban kiderül, hogy az amerikai nagykövetség finanszírozza. A tartalmat olvasva érthető, miért egy külső cégen keresztül kezeli a nagykövetség az oldalt. Az ugyanis messze áll a két ország közötti, Trump kormányzása óta tapasztalható diplomáciától. A Nyugati Pályán posztsorozat két főszereplője az aktatáskás mackóval ábrázolt Oroszország, illetve a neurotikus sárkány, Kína. A két antihős a huszárként megjelenő Magyarország jólétére tör, akinek segítségére siet a szájmaszkos Szabadság-szobor (Egyesült Államok) és az Európai Unió – utóbbit valamiért csak szimplán egy uniós zászló ábrázolja – írta meg az Index.

A bejegyzések alapján a Paks 2 beruházás izgatja különösen az amerikai nagykövetséget. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége egy korábbi sajtóközleményt küldött át az Indexnek, e szerint a Nyugati Pályán Facebook-oldalt egy tájékoztatási kampány kereteiben indították el, még februárban. A kommunikáció szerint a kampány célja, hogy Magyarország és az Egyesült Államok, a NATO, valamint a nyugati intézmények hosszú és mély kapcsolatára emlékeztessék a közvéleményt.

Kép forrása: Facebook

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2020. október 03. 07:19
Ahogy elment az öreg gyémantkereskedő Trump barát zsidó,a követséget "visszafoglalták" az usai külügyet háboritstlanul uraló,velünk ellenséges,az ellenségeinkkel (itteni gyűlöletzsidók) barátságos világuralmista "neokohnzsidók". Ennyike. :)
Zokni
2020. október 02. 23:55
..nekünk a függetlenség lenne jó.. - írja, h közlöm: a NATO-ra Putyin ellen van szükség. A teljes függetlenség azt jelenti, hogy egy szigeten élünk, fűszoknyácskát viselünk, (Jó, a nőkön van egy a cicijükön is...) és a számunk nem több százezernél, mert annyiunkat tartana el a föld. És nem érnénk meg a harmincat.
Zokni
2020. október 02. 23:00
Most akkor mi is a baj? Nem értem. Ezt írták:...A kommunikáció szerint a kampány célja, hogy Magyarország és az Egyesült Államok, a NATO, valamint a nyugati intézmények hosszú és mély kapcsolatára emlékeztessék a közvéleményt... Na most speciel sztem akkor meggyőző az USA, a NATO és a stb. hosszú és mély kapcsolat iránti eltökéltsége Magyarországgal, ha nem kizárólag a kormánypártnak tetsző véleményeket közvetít. Ez rendben is van. Ezt hívják szólásszabadságnak. A kormány még nem hallott róla? Tíz év elég, hogy azt tartsák normálisnak, ha csak az ajnározásukat hallja, látja, olvassa a sajtóban minden választópolgár?
Türelem
2020. október 02. 20:04
Nyugalom, ez csak egyszerű orosz akció.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!