Eljárást indított a fővárosi kormányhivatal a BKK-val szemben

2020. október 07. 12:07

A reptéri járatára szóló jegyértékesítése miatt kezdődött a vizsgálat.

2020. október 07. 12:07

Budapest Főváros Kormányhivatala eljárást indított a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-vel szemben, miután a Fogyasztóvédelmi Főosztályra közérdekű bejelentés érkezett, adta hírül a szervezet közleménye. A BKK a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és Deák Ferenc tér között közlekedő, 100E jelzésű járatát a koronavírus-járvány helyzet miatt nem üzemelteti, ennek ellenére a vonaljegyeket továbbra is értékesítette, megvásárolhatók voltak a jegyautomatákból és a mobiljegy alkalmazáson keresztül is.

Az eddigi információk alapján az utasok már 16 ezer jegyet vásároltak a nem létező járatra, amellyel a fővárosi fenntartású BKK 14 millió forintos kárt okozott a vásárlóknak. A kormányhivatal adatszolgáltatásra kötelezte a BKK-t, amely során választ kell adnia többek között arra, hogy hol és milyen módon hívták fel a közlekedők figyelmét a járat szüneteltetésére, a járat megszüntetése óta hány jegyet értékesítettek összesen, illetve milyen intézkedéseket tesz a BKK arra nézve, hogy a megvásárolt vonaljegyek ellenértékei visszafizetésre kerüljenek a fogyasztók részére, zárul a fővárosi kormányhivatal közleménye.

(MTI-OS)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2020. október 07. 13:23
Minden ponton meg kell fogni őket és törvényesen bebizonyítani a galadsagukat. Különös tekintettel Gergő és a ballib önkormányzatok hazaáruló levelére való tekintettel.
nemecsekerno_007
2020. október 07. 13:00
Fasiszta kormányhivatal! :)))))))
Világlátó
2020. október 07. 12:47
Már várom Kamu Geri kamuzását! Ki mindenki a felelős - ő persze ott sem volt... :)
Berecskereki
2020. október 07. 12:25
A Főváros gazdag. Fizessenek a gazdagok. Legyen a büntetés annyiszor nyolcezer forint, amennyi jegyet szabálytalanul eladtak. A jegy nélküli utazóknak is nyolcezer forint a büntetés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!