Tüttő Kata: Százmilliárdos „adóssága” van fejlesztésben a fővárosnak

2020. szeptember 30. 12:49

A főpolgármester-helyettes szerint meg kell változtatni a forrásmegosztás módját.

2020. szeptember 30. 12:49

Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese szerint százmilliárdos „adóssága” van a fővárosnak az infrastrukturális beruházások terén, ezen pedig csak az önkormányzat és az állam közötti forrásmegosztás módjának változtatásával lehet segíteni. Szerdai sajtótájékoztatóján Tüttő Kata (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) a XIV. kerületi Csömöri utat a XV. kerületi Drégelyvár utcával összekötő, közel fél évszázada épült, legutóbb 1989-ben felújított felüljáró példáját hozta fel.    

Arról beszélt: a létesítmény felújítását ugyan megkezdték a tavasszal, de a kivitelező olyan, a hídszerkezetet érintő problémákra bukkant, hogy újra kell tervezni a munkálatokat, ezért a munkálatok egy évvel csúsznak, jövő decemberre fejeződnek be. Hozzátette, száz fővárosi híd és felüljáró szorulna felújításra, karbantartásra. Tüttő Kata arról beszélt: a főváros mintegy hárommillió négyzetméter út, száz kishíd, felüljáró és kétezer kilométernyi vízcső-hálózat felújításával van elmaradásban, mivel a korábbi városvezetés a szükséges összegek egytizedét sem fordította e célra. Minden önkormányzati ciklusban egy Duna-hidat fel kellene újítani – jelentette ki. Hangsúlyozta, hogy az utóbbi két ciklusban a hidak egyike sem újult meg, holott a fővárosiak évente mintegy 200 milliárd forintot fizetnek be az üzemanyagok jövedéki adójaként.    

Tüttő Kata a stadionokról is beszélt

Szeretnénk egy olyan kormányt, amelynek a budapesti utak legalább olyan fontosak, mint egy új stadion építése – fogalmazott. Tóth Imre (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-RÁTE-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik), a XV. kerület városgazdálkodásért felelős alpolgármestere szerint a korábbi városvezetés büntette a kerületet, ami miatt nem tudtak elvégezni szükséges felújításokat; ennek következményeként  részleges felüljáró-lezárásra kényszerülnek. Horváth Csaba, a XIV. kerület polgármestere (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) azt emelte ki: várják, hogy a 4-es metrót meghosszabbítsák a Bosnyák térig, illetve Újpalotáig, így is kezelve a térség közlekedési problémáit.

(MTI)

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. szeptember 30. 17:18
Az utak speciel önkormányzati hatáskörben vannak városhatáron belül. Mi a gátja, hogy rendbe tegyék őket. A stadionokat meg ingyen kapják.
nempolitizálok
2020. szeptember 30. 16:13
Feri hozzátesz még párszázmilliót. Na és persze a kerületek sem tétlenkednek, Kispesten pld. már látják, hogy a pronyó simán lenyeli,csak egy kicsit Borkaizni kell.
atila68
2020. szeptember 30. 15:49
Kicsi Kata, ugyan sorold már fel hány új építésű stadion készült el az elmúlt tíz évben!
bumburi
2020. szeptember 30. 14:52
Stadionokra azért van szükség, hogy ne lehessen mégegyszer megfúrni az olimpiát azzal az ürüggyel, hogy nincs elég stadion
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!