Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Orbán válasza Karácsonynak: Budapesten nem lesz külön szigorítás

2020. szeptember 10. 16:50

Egyelőre nem szükséges Budapesten külön, speciális, az országos szabályoktól eltérő és annál szigorúbb intézkedések életbeléptetése – reagált a kormányfő a főpolgármester nyílt levelére.

2020. szeptember 10. 16:50
null

A dolgok mostani állása szerint az operatív törzs nem látja szükségét annak, hogy Budapesten külön, speciális, az országos szabályoktól eltérő és annál szigorúbb intézkedéseket léptessen életbe – írta Orbán Viktor miniszterelnök a főpolgármesternek címzett csütörtöki válaszlevelében, melyben azt is javasolta: Karácsony Gergely építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével. A kormányfő a levelében – amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője bocsátott az MTI rendelkezésére – biztosította Karácsony Gergelyt, hogy a budapesti intézkedéseket szigorító javaslat a főpolgármester bevonása nélkül nem kerülhet a kormány asztalára.

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta a kormány operatív törzset működtet Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes vezetésével. A járvány kezeléséhez szükséges összes információt és szakmai tudást az operatív törzs gyűjti össze, s javaslatot tesz a kormánynak és a közegészségüggyel foglalkozó állami szerveknek, mit tegyenek, illetve mit ne tegyenek – olvasható a levélben. A miniszterelnök azt írta: az operatív törzs munkájának eredménye mindenki számára hozzáférhető, így „az önkormányzat, a főváros és a főpolgármester úr számára is”. A kormányfő továbbra is azt javasolja Karácsony Gergelynek, hogy „építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével”.

Orbán Viktor a válaszlevelében azt írta, hogy a járvány első hullámával szembeni küzdelmet Magyarország megnyerte, „sok tapasztalatot szereztünk, és a védekezés számos formáját kipróbáltuk”. „Ezekre a tapasztalatokra építjük a most megérkezett második hullám elleni küzdelmünket is” – mutatott rá a miniszterelnök. Karácsony Gergely Orbán Viktornak írt csütörtöki levelében az ingyenes tesztelés kiterjesztését javasolta a koronavírus-járvány második hullámának megfékezése érdekében. A főpolgármester gyors és egyértelmű állásfoglalást kért a kormánytól az ingyenes tesztelés bővítése és a fertőzés idősekre átterjedésének veszélye ügyében.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bástyaelvtárs
2020. szeptember 11. 09:26
"Orbán válasza Karácsonynak: Budapesten nem lesz külön szigorítás" nem ez volt a kérdés, potrohos ! hanem, h a kormány támogatja ez az ingyenes PCR tesztelést. És ilyen gerinctelen pökhendi módon próbálod elsunnyogni a választ , te féreg? Legalább annyi gerinc volna benned, hogy kiállsz és egyenesen megmondanád, hogy nem bmeg, nem akarunk ingyenes tesztelést a jónépnek , mert kurvára nincs rá pénz vagy mert mert leszarjuk, h nem tudja megfizetni a proli vagy akármiért. De ez az alja mellébeszélés... bmeg cigány.... nagyon gáz.
zakar zoltán béla
2020. szeptember 10. 22:16
MIMM
Vakfolt
2020. szeptember 10. 21:27
Karó kapott egy kioktatást. Házhoz ment a hülye a pofonért.
néhai Ch.Pilot
2020. szeptember 10. 21:11
"A kormányfő továbbra is azt javasolja Karácsony Gergelynek, hogy építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével". Jósolok: Ez a javaslata kb. annyira lesz sikeres a miniszterelnök úrnak, mint az a kabaré jelenet, amelyben Galla Miklós egy olyan embert alakít, aki hollókat akar megtanítani a víz alatt repülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!