Növelik a koronavírus-tesztek szállításához szükséges kapacitását

2020. szeptember 08. 19:54

Az NNK közleménye szerint erre az elmúlt 24 órában tapasztalható megnövekedett koronavírus-tesztek iránti igény miatt van szükség.

2020. szeptember 08. 19:54
null

Az országos tisztifőorvos keddi utasításának megfelelően növelik a koronavírus-tesztek szállításához szükséges kapacitást – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-vel kedden. Az NNK közleménye szerint erre az elmúlt 24 órában tapasztalható megnövekedett koronavírus-tesztek iránti igény miatt van szükség.

Az országos tisztifőorvos határozata értelmében betegszállítónak jelölte ki valamennyi közfinanszírozott, működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató tartalék gépjárművét, továbbá bevonta őket a PCR-tesztekhez levett minták szállításába is. A feladat koordinálást az OMSZ végzi – írták.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JMoflicheque
2020. szeptember 09. 07:30
Érdekes! A sokkal több teszt eredményeképp, sokkal több fertőzöttet szűrnek ki. Lehet, hogy a kettő egyenesen arányos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!