Könyv jelent meg Szent II. János Pál pápa életéről születésének 100. évfordulója alkalmából

2020. szeptember 23. 08:34

A kötet a budapesti Lengyel Intézet kezdeményezésére a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

2020. szeptember 23. 08:34
null

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért felelős miniszterelnök-helyettes beszél Szent II. János Pál pápa születésének 100. évfordulója alkalmából megjelent A függetlenség szentje című kötet bemutatóján a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban szeptember 22-én. A budapesti Lengyel Intézet kezdeményezésére, a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában megjelent kötetben Steindl Rezső gyűjteményéből válogatott bélyegeken és képeslapokon keresztül ismerhető meg a lengyel pápa élete.

(Szöveg, fotó: MTI/Soós Lajos)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeekely
2020. szeptember 23. 14:44
Magyarorszag katolikus volt es marad! Kisoporjuk az uj-protestans judaizatorokat, akiknek egyebkent semmi kozuk a tortenelmi egyhazakhoz! Ezek az ujak kozel0keleti penzen vannak itten az orszagban. De minek? A mi orszagunk Szent Istvan kiralyunk ota a Nagyboldogasszonynak folajanlott orszag, o viseli gondjat a magyarnak idehaza, a kornyezo orszagokban es kuldfoldon egyarant. Szuz Maria szent eletu papank, 2. Janos-Pal kedvence is volt, az Eg Kiralynoje kifejezes egyaltalan nem tulzas, amikor a magyarok Nagyasszonyarol szolunk. Szeplotelenul fogat Szuz Maria, konyorogj magyar fiaidert es leanyaidert, hazankert, jovonkert, a Te sajat kis orszagodert. Jezus Urunk draga Edesanyja, konyorogj erettunk.
Takita
2020. szeptember 23. 09:33
Minden tisztelet II.János Pál pápáé. Nagyon sokat tett a Szovjet-birodalom széteséséért. (" Ne féljetek.") Egyházi téren is. Úgyis mint utazó pápa egész távoli kis szigetekre is elment, erősitette a katolikus egyházat. Kudarcot vallott viszont az ortodox egyházhoz való közeledéssel. A moszkvai pátriárkát hiába várta Panonhalmán , az utolsó pillanatban lemondták. Úgyanúgy hiába egyezett bele, hogy a romániai látogatása során nem megy el Erdélybe, csakhogy Bukarestben tárgyalgathasson semmit se ért el. Sőt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!