Fidesz-KDNP: Az OLAF-jelentésben a 2010 előtti, de csak az elmúlt években feltárt korrupciós ügyek szerepelnek

2020. szeptember 10. 18:00

A korrupciós ügyért egyértelműen és kizárólag a szocialista-liberális kormányt és az akkori fővárosi vezetést terheli a felelősség – hangsúlyozták.

2020. szeptember 10. 18:00

Reagált a Fidesz-KDNP EP-képviselői csoportja az OLAF éves jelentésére. Ebben kiemelték: Magyarország történetének „legsúlyosabb korrupciós botrányát”, a 4-es metró beruházásának ügyét számos más 2010 előtti visszaélés mellett a jelentésben említett időszakban tárta fel az OLAF.

A jelentésben Magyarország esetében szereplő 3,93 százalékos pénzügyi korrekciós arányszám is a 4-es metró beruházás és más, 2010 előtti, de csak az elmúlt években feltárt súlyos korrupciós ügyek miatt szerepel. A korrupciós ügyért egyértelműen és kizárólag a szocialista-liberális kormányt és fővárosi vezetést terheli a felelősség – írták.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2020. szeptember 10. 19:59
Hogy elmenekültek a hír közeléből is a fizetett narancsbolsik. Már nekik sincs pofájuk a hír kapcsán hazudozni:DDDDDDDDD
kunfia
2020. szeptember 10. 19:57
" Hadházy Ákos: A jelek szerint ötből két ügyet az én jelzésem után indítottak tavaly. Nem ez a baj, hanem hogy a magyar olafos ügyeket szinte soha nem az állam jelzi (ellentétben más országok vizsgálataival). Ennél sokkal nagyobb baj, hogy ez a néhány ügy nem is a jeghegy csúcsa csak, hanem a jéghegy csúcsán egy kis légypiszok. De a magyar kormány ezt a kis légypiszkot is titkolni akarja, hiszen a jelentéseket eldugja, nem hozza nyílvánosságra (kivéve a metró ügyét ugye). Így pláne nem sok haszna van az egésznek, ha tudjuk, hogy a büntetőjogi felelősségrevonást pedig Polt gátolja. Az pedig, hogy az Olaf "csak" öt vizsgálatot indított, senkit ne tévesszen meg: egy-egy országra 5-6 nyomozójuk van csak, egyszerűen nincs több kapacitásuk többre, ha olyan ügyekkel találják szembe magukat, mint pl a Microsoft botrány."
Berecskereki
2020. szeptember 10. 18:37
A 4-es metró beruházásának feltárásnak ügyét nem az OLAF kezdte el, hanem Tarlós István és az OLAF folytatta, befejezte.
kunfia
2020. szeptember 10. 18:19
"Bűncselekmény hiányában megszüntette a 4-es metró ügyében különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t az ORFK kommunikációs osztálya." Itt két eset lehetséges,vagyaz Orbán kormány eltussolta a korrupciós ügyet,mert ők is érintettek,vagy nem volt korrupciós ügy. Birkák,szerintetek melyik az igaz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!