Elkezdenek tesztelni a fővárosi fenntartású idősotthonokban

2020. szeptember 02. 19:41

Karácsony Gergely főpolgármester egyeztetett az intézmények vezetőivel.

2020. szeptember 02. 19:41
null

Indul a folyamatos tesztelés a fővárosi fenntartású idősotthonokban – közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel, miután Karácsony Gergely főpolgármester egyeztetett az intézmények vezetőivel.

Azt írták, a koronavírus-járvány a közösségi terjedés szakaszába lépett, a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonok közül már több helyen van látogatási és kijárási korlátozás. Míg korábban kórházakból került be az idősotthonokba a vírus, most több más módon bekerülhet, ezért a második hullám másfajta feladat elé állítja az intézményvezetőket és a dolgozókat – tették hozzá. A koronavírus-járvány második hullámra való felkészülésről tartott egyeztetésen a fővárosi fenntartású idősotthonok vezetői arról tájékoztatták a főpolgármestert, hogy minden eszközt, védőfelszerelést sikerült a Fővárosi Önkormányzat által biztosított forrásokból beszerezniük, és indul a folyamatos tesztelés az intézményekben.

A kommunikáció az intézményvezetők és a fenntartó között folyamatos, ha szükséges, online megbeszéléseket tartanak majd – olvasható a közleményben.

Emlékeztettek: Karácsony Gergely főpolgármester korábban egy kilenc pontból álló utasítást adott ki a fővárosi fenntartású idősotthonok vezetőinek, ezek között szerepelt, hogy védőeszközökből két hétre elegendő készlettel kell rendelkezniük, felül kell vizsgálni az engedélyezett férőhelyszámot, és írásban kell rögzíteniük, hogyan tudják izolálni a fertőzöttnek bizonyult lakókat. Az intézményvezetők tájékoztatása szerint az idősotthonok végrehajtották ezt a kilencpontos főpolgármesteri utasítást.

Fotó: MTI / Mónus Márton – Katonák a félig kiürített Pesti úti otthon fertőtlenítéséhez készülődnek 2020 áprilisában.

(MTI)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. szeptember 03. 12:02
Jobb késő, mint soha.
Rocktoberi
2020. szeptember 02. 23:51
Némán! Kamugeri rájött, hogy miért veszi fel a fizetését. Csak fél évet késett vele. A facebook nyomulását nélküle is megoldja a 30 ezért fizetett samesz.
nyugalom
2020. szeptember 02. 22:54
fizették a temetéseket! Perelni! Gyilkos banda!
Mich
2020. szeptember 02. 22:05
Valóban ellátogat végre a Pesti útra? Vagy csak üzenget...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!