A magánklinikák extraprofitjáért aggódik a baloldali Népszava

2020. szeptember 18. 12:42

Eközben az ellenzéki pártok és politikusok nagy része ingyenes tesztelést követel.

2020. szeptember 18. 12:42
null

Miközben az ellenzéki pártok és politikusok nagy része ingyenes tesztelést követel, addig a Népszava a tesztelő magáncégeket félti a hatósági áraktól, mondván, az túl olcsó lesz, így bedőlhetnek.

Korábban a Demokratikus Koalíció az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta: „Nem 19500 forintos, hanem azonnali ingyenes tesztekre van szükség! (...) A Demokratikus Koalíció szerint a piaci árnál csak alig alacsonyabb hatósági áras tesztek helyett a tesztelés azonnali ingyenessé tételére és a tesztkapacitás kibővítésére van most szükség, ahogy ezt az EU számos más államában látjuk.

Szintén egy MTI-s közleményben az MSZP is ingyenes tesztelést követelt. A közleményt ráadásul az a Korózs Lajos fogalmazta meg, aki legutóbb egy  hazug „álmentős videóval” hívta fel magára a figyelmet.

De Karácsony Gergely főpolgármester, Jakab Péter és Fekete-Győr András is a tesztelés ingyenessé tételét követelte.

 

Ahogy azt korábban már megírtuk, a miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban számolt be a kormány a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb döntéseiről, köztük arról, hogy 19 500 forint lesz a koronavírus teszt maximális ára. Erre reagálva jelent meg a Népszava címlapján egy, a tesztelést végző magáncégekért aggódó cikk.

 

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2020. szeptember 18. 17:28
Na, megjött a sok balos járvány és teszt szakértő. Egyszerűen debilség az ingyenes tömeges tesztelés. Elég csak azt végiggondolni, mit jelent egy negatív teszt. Meg azt, mit csinálunk a pozitívokkal. Ja, és hányszor kellene valakit tesztelni? Valaki tudja mekkora labor kapacitás kell hozzá (műszer, eszközök, reagensek, személyzet)?
ujujuj
2020. szeptember 18. 14:51
Nincs itt semmi ellentmondás. A tesztelés legyen ingyen, de a magánklinikák költségeit és profitját állja az állam. Mint a magányugdíjpénztárakét a 2000es években. Vagy a nyugati közműszolgáltatókét, miután nem lett gázáremelés. Jó mszp-s nem korrupt és európaias módszer.
zakar zoltán béla
2020. szeptember 18. 14:23
Falus Ferenc lován Ékes Ákos legyen a spermabankotonotok!
olajfa1
2020. szeptember 18. 14:12
A "tesztelési PIAC" ha beszakad az csak jó dolog! A "TESZTELÉSI PIAC" nem egyenlő és nem ugyanaz mint amikor az orvos elrendeli a tesztelést HIVATALOSAN!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!