Itt vannak a kormány legfrissebb döntései! (VIDEÓ)

2020. szeptember 16. 16:36

19 500 forint lesz a koronavírus teszt maximális ára  – Orbán Viktor ismertette a legújabb járványügyi intézkedéseket.

2020. szeptember 16. 16:36
null

A miniszterelnök Facebook-oldalán közzétett videóban számolt be a kormány a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb döntéseiről. Orbán Viktor elmondta: a járványügyi szakemberek szerint a járvány december-január körül éri el a csúcspontját, az egészségügyi rendszer felkészült, „megfelelő számban állnak rendelkezésre a védekezéshez szükséges felszerelések, kórházi ágyak, lélegeztetőgépek és az ezek működtetéséhez szükséges orvosok és ápolók”. A miniszterelnök közölte, a rendelkezésre álló 10 000 kórházi ágyat akár háromszorosára tudják emelni,  majd ismertette a kormány védekezési tervét. 

A legfontosabb döntések a következők:

  1. Fenntartják a beutazási korlátozásokat.
  2. A tömegközlekedés és az üzletek mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi- és szociális intézményekben,  kjötelezővé teszik a maszkviselést.
  3. Továbbra is teljes körű látogatási tilalom lesz érvényben a kórházakban és az idősotthonokban.
  4. Október 1-től testhőmérséklet-mérést követően lehet belépni az oktatási intézményekbe, az iskolákba csak a diákok és a tanárok léphetnek be.
  5. A tesztek hatósági árát 19 500 forintban maximálják.
  6. A szórakozóhelyeket 23 órakor be kell zárni.

A miniszterelnök arra kérte az embereket, hogy az idősek és a betegek érdekében tartsák be a szabályokat

Végül úgy fogalmazott: „Egyszer már sikerült, most másodszor is sikerülni fog! Vigyázzunk egymásra!”

Összesen 477 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vallasz Vilmos
2020. szeptember 16. 22:43
Minden közösen használt zárt helyen kötelezővé kell tenni a maszkot. Lépcsőházak, liftek is.
hihhaa
2020. szeptember 16. 22:10
A betegség jelen állás szerint gyógyíthatatlan. Nincs ellenszer. Aki elkapta, az vagy túlesik rajta, vagy belehal. A lélegeztető gépekkel a legsúlyosabb esetekben egy kicsit több eséllyel éli túl a beteg, mint anélkül. Az egészségügy csak egy picit javíthatja annak esélyét, hogy a szervezetünk megbirkózik a betegséggel, de jelenleg még sajnos nem tudja gyógyítani ezt a betegséget. A szerencséseknek jut ágy, figyelem, izoláljuk őket az egészségesektől. De nem tudjuk meggyógyítani őket. Nyilvánvaló hazugság ilyet ígérni.
yndi
2020. szeptember 16. 22:06
Egyre népszerűbb a Miniszterelnök Úr: érdemes beleolvasni a reakciókba a bejelentése alatt, amíg nem vetik be a cenzúrabrigádot. Csak így tovább!
Pelso j.
2020. szeptember 16. 21:58
Ezek az intézkedések részben már hatályban vannak. Mi abban kunszt, hogy bejelenti azokat újra? Valamint, a vírus terjedési sebességéhez képest hatékonyságuk nem sok. Felesleges volt ezért kamera elé ülnie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!