A DK benyújtotta az NVI-nek az ingyenes tesztelésre irányuló népszavazási kezdeményezését

2020. szeptember 24. 13:32

„A baloldal a kamuhírek után kamunépszavazást akar!” – reagált a Fidesz.

2020. szeptember 24. 13:32

Ahogy a hét elején Gyurcsány Ferenc bejelentette, a Demokratikus Koalíció népszavazást kezdeményez az ingyenes koronavírus-tesztelésért. Felháborítónak tartjuk, hogy amíg Európa legtöbb országában ingyen letesztelnek bárkit, addig nekünk, magyaroknak súlyos összegeket kell fizetnünk a koronavírus-tesztekért. Hisszük, hogy nem azért fizetjük egész életünkben a TB-t, és az állam sem azért vásárolt teszteket a mi pénzünkből a járvány alatt, hogy amikor nekünk kellene a tesztelés, akkor újra a zsebünkbe kelljen nyúlnunk.

A Demokratikus Koalíció ma hivatalosan is benyújtotta az ingyenes koronavírus-tesztelésre irányuló népszavazási kezdeményezését a Nemzeti Választási Irodának. Ezzel hivatalossá vált, hogy az Orbán-kormányt olyannyira nem érdekli a magyarok élete, biztonsága, egészsége és nyugalma, hogy az ország még egy ilyen sorsdöntő kérdésben is az ellenzék védelmére és segítségére szorul. Mi, európai magyarként, ellenzékiként tesszük a dolgunk, az ingyenes teszteléssel pedig minden ellenzéki párt egyetért. Kíváncsian várjuk annak a Nemzeti Választási Bizottságnak a döntését, amelyben  többségben vannak a fideszes pártkatonák” – olvasható Sebián-Petrovszki László, a pártigazgató Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében.

A kezdeményezésre reagált a kormánypárt is. „A baloldal a kamuhírek után kamunépszavazást akar!” – áll a Fidesz közleményében. „A baloldal a Gyurcsány-párttal az élen kamuhírek után most kamunépszavazást akar! A baloldal is pontosan tudja, hogyha a tesztelést háziorvos, kórház vagy hatóság rendeli el protokoll alapján, akkor továbbra sem kell majd fizetni érte. A mai napig több mint 650 ezer PCR-vizsgálatot végeztek el a laboratóriumok nemzetközi szabványok alapján, ezek elsöprő többsége teljesen ingyenes volt, az állam költségére. Úgy látszik, a baloldal nem tud leállni, ott folytatják, ahol a járvány első hullámakor abbahagyták. Továbbra sem akarnak részt venni a vírus elleni nemzeti összefogásban, inkább a védekezés akadályozásával, a járványügyi és egészségügyi szakemberek támadásával vannak elfoglalva. A Gyurcsány által vezetett baloldalnak most is a politikai haszonszerzés az első” – reagált a kormányzó párt.

(MTI-OS)

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bástyaelvtárs
2020. szeptember 24. 19:43
Orbán az együttműködést úgy képzeli el hogy ő majd megmondja a tutit, hogy mit hogy kell csinálni és az összes többi párt bólogat hozzá. Aki nem az nem együttműködő. Szo nincs arról hogy meghallgatnák az ellenzéki javaslatokat... A népszavazás i kérdést pedig a bizottság majd -hogyhogynem ,- nem fogja átengedni. Keresnek majd vmi nevetséges kifogást hogy miért. Mert a fidesz pontosan tudja h ezt a népszavazást ha megtartanák elsöprő többségü lenne az ingyenes teszt támogatásra. Az ügy összekovácsolná az ellenzéki tábort és ez a legkevésbé sem hiányzik most a felcsútinak
aleb19
2020. szeptember 24. 18:53
akkor ingyenes tesztelés lesz mert gyava orbanescu eddig mindig megfutamodott barmely nepszavazastol ...vagy miniszter elnoki vitatol is
Szerintem
2020. szeptember 24. 17:44
Kellene egy népszavazás a DK felszámolásáról is.
FAbika
2020. szeptember 24. 16:52
Ingyen teszt, ingyen sör, örök élet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!