A Central Médiacsoport tulajdonosával üzletelt a Telexet támogató cseh milliárdos

2020. szeptember 24. 14:24

Varga Zoltán, a Central Csoport tulajdonosa működteti a 24.hu hírportált, amelyik elsőként szivárogtatta ki az Index.hu-nál felmerült átalakítási terveket, írja a vg.hu.

2020. szeptember 24. 14:24

Üzleti kapcsolatban állt Zdeněk Bakala cseh üzletemberrel Varga Zoltán, a Central Csoport tulajdonosa, írja a vg.hu. Az utóbbi működteti a 24.hu hírportált, amelyik elsőként szivárogtatta ki az Index.hu-nál felmerült átalakítási terveket. A Central Csoport tulajdonosa a Világgazdaság megkeresésére elismerte, hogy üzleti kapcsolatban álltak azzal a cseh milliárdossal, akinek médiacége a napokban 200 ezer eurót ajánlott fel az Index.hu-ból kiváló dolgozóknak.

2017 év végén a BC Central Europe Savings Limited tulajdonában 10 000 darab Central-Found Zrt. részvény volt. A BC Central Europe Savings Limited pedig a cseh Zdeněk Bakala és a magyar származású, kanadai állampolgár Kádas Péter által jegyzett Bakala Crossroads csoporthoz tartozik. Mindezek alapján a kapcsolat megléte egyértelműnek tűnt, de a portál Varga Zoltánt is megkereste, az iránt érdeklődve, hogy még kapcsolatban van-e a cseh milliárdos üzletemberrel és esetleg volt-e ráhatása a támogatói döntés megszületésére.

A magyar üzletember a Világgazdaságnak azt írta, hogy „Zdeněk Bakala és Varga Zoltán 2014 óta nem állnak üzleti kapcsolatban. Zdeněk Bakala magánemberként hozott adományozási döntései nem tartoznak Varga Zoltánra”.

(vg.hu)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. szeptember 24. 17:09
...és akkor mi van?...
silenceCZ
2020. szeptember 24. 16:56
csak hogy világos legyen, kicsoda Zdenek Bakala: egy ultraliberális csaló és tolvaj ( most Zeman elnököt idéztem ). Csehországból mára elhúzott, forintban sok-sok százmilliárd adósságot hátrahagyva. Mintha az Indexnek találták volna ki.
Világlátó
2020. szeptember 24. 16:16
Ezek a libsik mindig így csinálják. Külföldi lóvéból, külföldi érdekeket szolgálva nyomják a magyarellenes propagandát. K.rvára függetlenek, ja.
Pelso j.
2020. szeptember 24. 16:00
Kinek mi köze hozzá? Nem közpénzt fosztogatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!