A baloldali antiszemita a jó antiszemita? – itt az új KözpontInfó

2020. szeptember 14. 14:03

Az Alapjogokért Központ ezúttal Michael Roth antiszemita vádjával és az Unió egyes tagállamaiban teret nyerő antiszemitizmussal foglalkozik.

2020. szeptember 14. 14:03
null

Az Alapjogokért Központ legújabb videójában ezúttal a hazánkat antiszemita vádakkal illető Michael Roth német külügyi államtitkárral foglalkozott. A KözpontInfóban rámutatnak, hogy ha Michael Roth valóban az antiszemitizmus ellen kíván fellépni, akkor azt könnyedén megtehetné saját hazájában, ahol az elmúlt években nagyot emelkedett az antiszemita incidensek és támadások száma. Hozzáteszik, hogy Németországon kívül Hollandiában, Belgiumban és a német külügyi államtitkár „szélsőjobboldallal összefekvő magyar párttársainál” is lehet bőven antiszemita esetekkel találkozni. Utóbbival az ellenzék szerencsi jelöltjére – a judapestező Bíró Lászlóra – utaltak. Az Alapjogokért Központ teljes videóját ide kattintva tekintheti meg.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2020. szeptember 14. 21:34
Nem az az antiszemita, aki utálja a zsidókat, hanem akit utálnak a zsidók.
Box Hill
2020. szeptember 14. 18:20
Tudják az elvtársak, hogy miről beszélnek? Az Európai Unió rasszizmus ellenes ügynöksége képtelen definiálni az antiszemitizmus fogalmát - jelentette be Blanca Tapia, az ügynökség szóvívője. (Jewish Telegraphic Agency, 2013. december 4.)
nempolitizálok
2020. szeptember 14. 17:28
Én mindig tudtam magamról, hogy rossz antiszemita vagyok.
Box Hill
2020. szeptember 14. 17:17
Egy Cambridge-i egyetemi docens, George Watson könyvének The Lost Literature of Socialism (A szocializmus elfeledett irodalma) címoldalán négy idézet van. Az egyik Hitlertől származik: How, as a socialist, can you not be an anti-Semite? Azaz: Mint szocialista, hogy lehet valaki nem antiszemita? (Cambridge, 1998) Hitler pártjának a teljes neve természetesen: Nemzeti Szocialista Német Munkáspárt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!