Székely petíció: újabb egymillió aláírás a cél

2020. augusztus 22. 07:45

„A kormány hivatalosan, teljes mellszélességgel támogatja a székely kezdeményezést. Ezzel minden összeállt ahhoz, hogy eredményesen dolgozzunk a következő több mint két hónapban” – mondta Pesty László, aki arra számít, hogy a november 7-i határidő előtt tíz nappal gyűlnek majd nagy számban az aláírások.

2020. augusztus 22. 07:45

„Meglesz az újabb egymillió aláírás, de ezért nagyon sokat kell dolgoznunk a következő hetekben, hónapokban” – mondta a székely kezdeményezés kampányfőnöke, Pesty László. Pesty kiemelte: bár az aláírás-számláló szinte mozdulatlan, de a háttérben sokat tesznek azért, hogy a végén elérjék a célt és eredményes legyen a petíció – írja a Magyar Nemzet.

Az aláírásgyűjtés újraindulása eltelt egy hónap tapasztalatairól is beszélt a lapnak a kampányfőnök. „Bécstől Székelyudvarhelyig nagyon sokan figyelik a kezdeményezés hivatalos, brüsszeli weboldalát, az ott látható számlálót, és ennek kapcsán rengeteg jelzést kapunk arról, hogy érdemben nem gyűlnek a támogatások. Jólesik az emberek odafigyelése, törődése, de mindenkit meg kell hogy nyugtassak: a folyamatok úgy haladnak, ahogy tavasszal. Eleinte hetekig, hónapokig be kell fektetni az ügybe az energiát, a pénzt és a tudást, majd az utolsó napokban érik be a munka gyümölcse. Most is arra számítok, hogy a november 7-i határidő előtt tíz nappal, két héttel gyűlnek majd nagy számban az aláírások” – mondta Pesty László, aki arra kért mindenkit, hogy bízzanak benne és kampánycsapatában.

Szerinte minden az előzetes tervek alapján halad, a stratégiájuk matematikailag tökéletesen megalapozott.

Hozzátette: a politikai marketing nem ideológiai és érzelmi, hanem elsősorban matematikai alapokon működik, és ezt állítják egy szent ügy, a székely kezdeményezés szolgálatába. Ígérik, ennek segítségével összegyűjtik az újabb egymillió aláírást. Ennek érdekében hétfőtől magasabb sebességi fokozatba kapcsol a székely petíció kampánycsapata. Úgy számolnak, hogy a nyár elmúltával, a szabadságolásokat követően egyre többeket elérnek majd az online térben.

Pesty az elmúlt időszakról szólva elmondta, hogy bár a felszínen viszonylagos csendet lehetett tapasztalni, a háttérben nagyon sokat dolgoztak.

„Ennek az lett az eredménye, hogy kedden Ópusztaszeren Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkárral bejelentette a hét hónapja várt hírt: a kormány hivatalosan, teljes mellszélességgel támogatja a székely kezdeményezést. Ezzel minden összeállt ahhoz, hogy eredményesen dolgozzunk a következő több mint két hónapban” – szögezte le a kampányfőnök.

A kampány nemzetközi vonatkozásairól Pesty annyit mondott, hogy a világsztárokkal folytatott egyeztetések nem egyik napról a másikra hoznak eredményt. „Ezek a popsztárok, sportolók és színészek egy-egy marketingkampányban akár több millió dollárért vesznek részt, nekünk viszont arról kell meggyőznünk őket, hogy karitatív módon segítsenek minket, a székely ügyet, de ez nem megy könnyen” – fogalmazott Pesty László, aki állítja: a tárgyalások több sztárral eredményre vezetnek, és sokan a szent ügy mellé állnak majd.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tuapse
2020. augusztus 22. 12:45
A kormány esetleg beleállhatott volna az ügybe, és nem csak a hazai közönségnek mutatva, hogy aktív. Fizetett hirdetések külföldi lapokban, televíziókban, némi aktivitás külföldön és ez simán kijött volna 1-2 milliárdból.
még fokozza
2020. augusztus 22. 12:14
Nem tölt el büszkeséggel, hogy a székelyek vadásznak meg gyűjtögetnek az erdőben. Olyan mintha embert ennének.
formaegy
2020. augusztus 22. 08:33
Valamiről lemaradtam??? Nem az aláírások folytatásáról van szó? Azon országokban ahol nem sikerült a megszabott %-ot elérni? "...újabb egymillió aláírás a cél" A cím jelentése, hogy mindenkinek újra alá kell írni. Vagy ez egy másik témájú? Nagyon nem vagyok képben. Ha megint alá kell írni akkor azt hol lehet? Ugyanis én már aláírtam, és gondolom ugyanott 2x nem lehet, vagy azt megsemmisítették? Nekem ez most nagyon zavaros. Egy kicsit konkrétabb tájékoztatást az ügyben!!!! No meg elérhetőséget, ha újra indul nulláról az egész!
Aegopolis.
2020. augusztus 22. 08:30
Ez mellébeszélés. Nem újabb egymillió aláírás az elvárás, hanem jóval kevesebb, csak sok más országból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!