Orbán Viktor részt vesz a bledi fórumon

2020. augusztus 30. 12:27

A koronavírus utáni világ kihívásairól és a brexitről is beszélgetnek.

2020. augusztus 30. 12:27
null

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délután a szlovéniai Bledbe utazik, ahol részt vesz a 15. Bled Stratégiai Fórum nemzetközi konferencián – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Elmondta: az idei konferenciát a koronavírus utáni világ kihívásai és lehetőségei, valamint a brexit jegyében tartják meg számos ország állam- és kormányfője részvételével.

A hétfő délelőtti, angol nyelven zajló fórumon Orbán Viktoron kívül Aleksandar Vucic, Szerbia elnöke, Andrej Babis cseh, Janez Jansa szlovén, Mateusz Morawiecki lengyel, Andrej Plenkovic horvát és Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök személyesen, Giuseppe Conte olasz kormányfő, Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke és Kristalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap igazgatója pedig online kapcsolaton keresztül cserélnek eszmét a szomszédsági, regionális és globális ügyekről. A sajtófőnök hozzátette: a bledi fórum eseményei hétfőn élőben követhetők lesznek a https://bledstrategicforum.org honlapon. Havasi Bertalan tájékoztatása szerint Orbán Viktor miniszterelnök kétoldalú tárgyalásokat is folytat majd a cseh, a horvát és a szlovén miniszterelnökkel, valamint a szlovéniai magyarság képviselőivel.

(MTI)

Címlapképen: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Janez Jansa szlovén kormányfő Bledben 2020. augusztus 30-án. Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a 15. Bled Stratégiai Fórum nemzetközi konferencián, amelyet számos európai ország állam- és kormányfője részvételével rendeznek augusztus 31-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Vivien Cher Benko

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2020. augusztus 30. 20:05
Okos döntés. Javunkat szolgálja.
3M..
2020. augusztus 30. 19:50
Látom, jólétben terített roskadozó asztalnál, maszk nélkül tolják. Szebb Jövőt!
Secnir
2020. augusztus 30. 19:13
kézfogás (járványügyi szabályok megsértése), maszk nélkül (járványügyi szabályok megsértése) zárt térben (járványügyi szabályok megsértése) mikor jön haza? szeptember 1 után? mert akkor csak negatív teszttel lehet (külföldit nem fogadunk el)...
nemecsekerno_007
2020. augusztus 30. 17:18
Orbán megint elszigetelődik :)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!