Elhalasztott rendezvényről „tudósított” az újpesti önkormányzati lap

2020. augusztus 18. 23:19

Wintermantel Zsolt szerint az önkormányzati választások után érkező Balogh Gábor főszerkesztőnek távoznia kell az újságtól.

2020. augusztus 18. 23:19

Az évente több, mint 200 millióból gazdálkodó Újpest Média hazudott egy orbitálisat, durván megsértve többeket – írja közösségi oldalán Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi fideszes polgármestere. A posztból kiderül: „a pártdelegáltként érkezett főszerkesztő, Balogh Gábor” által írt tudósításban beszámoltak egy múlt csütörtöki rendezvényről. Leírták, hogy kik voltak ott, nagyjából miről beszéltek, valamint ki az, akit bár meghívták, de nem ment el.

A bökkenő csupán annyi, hogy az eseményt végül keddre halasztották, „így kiderült a gátlástalanságuk”. A dolog pikantériáját tovább növeli, hogy – amint az a politikus posztjából kiderül – ugyanazon lapszám vezércikkében ugyanaz a főszerkesztő „a mai újságírás silányságáról és az Újpesti Napló, mint egyedüli városi újság megújulása kapcsán, a roppant nagy felelősségükről értekezik”.

„Mondhatnám, hogy nem vagyok meglepődve, mit is vártunk tőlük, de ez akkor is méltatlan Újpesthez. A főszerkesztőnek távoznia kell! Ha nem teszi önként, akkor ez a polgármester felelőssége lesz! Újpest többet érdemel!” – zárja sorait Wintermantel. A főszerkesztő, Balogh Gábor egyébként korábban az Alfahírnél dolgozott, az őszi önkormányzati választások után került az újpesti médiumhoz.

Az Újpest Média közösségi oldalán helyreigazítás jelent meg, amelyben „tévesnek” titulálják a történteket.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2020. augusztus 22. 01:01
Hogy is szokták kérdezni a libernyákok? Az index, 444, 24.hu megírta már?
anaphylaxiás sokk
2020. augusztus 19. 14:58
Pedig amikor az ELTE BTK HÖK irodájában, a MUK-on az alagsorban szerkesztette a kurucinfot, akkor még tökösnek tűnt.
Mich
2020. augusztus 19. 14:05
Egy náci újságírót felvesznek a újpesti bolsi újsághoz, aki aztán részletesen megírja, mi történt holnap, meg holnapután... A Moslék Koalíció Túlteljesít...
Szerintem
2020. augusztus 19. 12:57
Ez van. Független sajtó... a valóságtól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!