Valami Amerika Budapesten – A Hungarian Summit szervezői már a jövő évre készülnek

2020. július 23. 20:27

Gálaestet rendeztek a diaszpórában élő magyarok megsegítésére.

2020. július 23. 20:27

Idén márciusban a koronavírus-világjárvány miatt bevezetett nemzetközi korlátozások meghiúsították az első Hungarian Summit konferencia és workshop megrendezését a floridai Daytona Beachen. 

A diaszpórában élő magyarok helyzetének elősegítését és a magyar-amerikai kapcsolatok fejlesztését zászlajára tűző HungarianHub non-profit szervezet égisze alatt már javában zajlanak a jövő évi esemény előkészületei. Ennek jegyében a szervezők július 23-án, csütörtökön este a Budapest egyik legszebb kilátását kínáló Trip állóhajóra invitáltak meg közéleti személyiségeket, politikai döntéshozókat, művészeket, felsőoktatási intézmények képviselőit és a kötetlen társalgás mellett egy panelbeszélgetés keretében egyeztettek a summit nyújtotta lehetőségekről és hogy kinek mit is jelent Amerika.

Az eseményen részt vett Dr. Szili Katalin, a határon túli autonómia ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott is, aki szerint az Észak-Amerikában élő nagyszámú magyarság támogatása nemzetpolitikai kérdés és identitásuk megőrzése a magyar jövőt jelenti a tengerentúlon is.

Az est folyamán fellépett – Juancho Herrera Rey, latin Grammy-díjra jelölt gitárművész kíséretében – a tavaly a New York-i Carnagie Hall színpadát is meghódító Pankovits Nikolett és Raksányi Bogi énekművész.

Az első Hungarian Summitnak 2021. március 25-27. között a floridai Daytona Beach ad majd otthont és a tervek szerint a háromnapos eseményen az üzleti-, kulturális- és közösségi élet résztvevői adnak majd randevút egymásnak.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aaabbbccc
2020. július 23. 20:50
ez valami vicc ? itt gyujtenek penzt az amerikaban elo magyarok megsegitesere ? mert itt nincs eleg szegeny ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!