Több indexes újságíró is felmondott

2020. július 23. 16:36

Dezső András is a távozók között van.

2020. július 23. 16:36

Többen felmondtak az Index újságírói közül – írja csütörtök délután a 24.hu. Az oldal elérte Dezső Andrást, az elsőként távozók egyikét, aki nem cáfolta, hogy beadta felmondását, de nem kívánt nyilatkozni az ügyről. A lap információi szerint Szalai Bálint, a gazdasági rovat újságírója is a távozók között van.

Csütörtökön a szerkesztőség Dull Szabolcs tegnap menesztett főszerkesztő visszahívását kérte Bodolai Lászlótól, aki azonban erre nemet mondott – ezt Munk Veronika főszerkesztő-helyettes mondta el újságírók előtt az Index épületében a délutáni szerkesztőségi gyűlés után.

Dull Szabolcs személye jelentette volna, hogy egységesen és függetlenül tudott volna az Index tovább működni” – jelentette ki Munk, hozzátéve, hogy sokak számára véget ért az indexes munka. „Új főszerkesztőt Bodolai nem nevezett ki, a főszerkesztő-helyetteseket azonban a munka folytatására kérte fel” – közölte a főszerkesztő-helyettes.

Közben az Indexen az alábbi szöveg jelent meg nem sokkal háromnegyed négy után:

„Az Index szerkesztősége a július 23-i szóbeli tárgyalás után írásban is kérte Bodolai Lászlót, az Index Zrt.-t tulajdonló alapítvány vezetőjét, hogy – mint munkáltató – az elbocsátott főszerkesztőt, Dull Szabolcsot helyezze vissza pozíciójába.

A szerkesztőség kérése az volt, hogy Bodolai László mielőbb válaszoljon írásban. A szóbeli tárgyaláson Bodolai határozott nemmel felelt erre a kérésre, majd ezt később írásban is megerősítette, mint közölte, Dull Szabolcs főszerkesztőt nem áll módjában visszavenni. »A bizalomvesztés olyan mély iránta, vele szemben, hogy nem tudok vele semmilyen módon együtt dolgozni« - írta.”

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2020. július 24. 12:58
Aszongya, felmondott több indexes újságíró. Jó. És mi a hír???
madárinfluencer
2020. július 24. 09:29
Helyesbítés: angliában helyett Angliában
Lenyeg Telen
2020. július 23. 22:14
"Több indexes újságíró is felmondott" Soha ne történjen ettől nagyobb baj :)
pietrobocshetti
2020. július 23. 21:22
Ki a túró az a Dezső András?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!