Kormányinfó: nem jönnek újabb szigorítások

2020. július 30. 09:24

A magyar kormány fenntartja a jelenleg érvényben lévő szabályokat. Gulyás Gergely elmondta: a cél az, hogy szeptember elsejétől a szokásos módon lehessen elkezdeni a tanévet. A csütörtöki kormányinfón az is kiderült, hogy a kormány 5,3 milliárdos támogatási programmal segíti a nehéz helyzetbe került zenészeket.

2020. július 30. 09:24
null

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a tájékoztató elején megemlítette, hogy szerda este EU-s kormányülés is volt a magyar mellett, így este fél tizenegyig elhúzódott a kormánytagok tanácskozása. A miniszter hozzátette, hogy a magyar kormány már hosszabb ideje elemzi a járványügyi intézkedéseket, illetve más országok számait. Gulyás ezután felsorolt néhány adatot az európai országok napi új esetszámainak alakulásáról, és megállapította: közeledik a második hullám.

„A környező országokban egyértelműen romlott a helyzet, de a világtendencia is rossz irányba halad” – tette hozzá. Magyarországon azonban stagnálás figyelhető meg. „A jelenlegi szabályok beváltak, Magyarországon a fertőzöttség alacsony” – emelte ki Gulyás. A kormány ezért az operatív törzs véleményét is kikérve úgy véli: a hatályba lévő szabályokon való változtatás kockázatos. Ennek értelmében a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályok augusztus 15-e után is fennmaradnak. A miniszter elmondta, hogy a cél az, hogy szeptember elsejétől a szokásos módon lehessen elkezdeni a tanévet.

A zenészek megsegítésére pedig külön pénzeket szán a kormány, 5,3 milliárdos támogatási program indul – derült ki a tájékoztatóból. Gulyás elmondása szerint garázskoncert – sorozatokat fognak rendezni, a felvételek mindenki számára elérhetőek lesznek. A programot a Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolítja le. A intézkedés neves producerek segítségével fog megvalósulni, a támogatásból jelentős részt kapnak  a cigányzenészek is.

Gulyás Gergely elmondta, a tegnapi kormányülésen Magyar Posta helyzete is szóba került. A postások béremelést kértek, méltatlanul keveset keresnek de mivel a cég veszteséges, ezért a béremeléshez szükség van az Európai Bizottság beleegyezésére, ennek érdekében ma levelet írtak az Európai Bizottsághoz. Ha az EU rábólint, akkor jöhet a béremelés.

A kormány döntött arról is, hogy a Hajógyári-szigeten semmilyen beruházást nem engedélyez. „A kormány továbbra sem kíván olyan beruházást támogatni, amit a helyi önkormányzat, a főváros nem támogat” – fogalmazott a miniszter. Hozzátette: a Kovács Katalin Sportközpontnak új helyszínt keresnek, amely várhatóan a Velencei-tó környékén lesz.

„1 132 000 magyar ember töltötte ki a nemzeti konzultációt” – ismertette a legfrissebb számokat Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki mindenkit arra buzdított, hogy augusztus 15-ig küldje vissza a kérdőívet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2020. július 30. 14:14
Az a rész kimaradt, hogy a kormány ajándékba adja a Fradinak (egy magántulajdonú sportklubnak) a 78 milliárdnyi közpénzből épülő új kézilabdacsarnok tulajdonjogát...
kunfia
2020. július 30. 12:34
Hogy kapcsolódott össze a Mátrai Erőmű esetében a vételi és a eladási szándék?Ki kezdeményezte az ügyletet? Hangzott el az imént a kérdés,a válasz természetesen kamu: Orbán Viktor:Úgy döntöttem,hogy megveszem saját magamtól a költséget!
békalepcse
2020. július 30. 12:26
Zenészeknek ingyenpénz? Nem tudnak spárgát szedni dajcslandban? Tisztességes munkából is meg lehet élni.
Secnir
2020. július 30. 12:01
tegnapelőtt : magyarnemzet.hu/gazdasag/amig-brusszel-nem-mozdul-a-magyar-posta-nem-tud-bert-emelni-a-8395974/ schamschula györgy: brüsszel nem engedi tegnap : index.hu/gazdasag/2020/07/21/brusszel_tenyleg_nem_engedi_hogy_emeljek_a_postasok_beret/ az államnak kell kérnie ma : Gulyás Gergely elmondta, a tegnapi kormányülésen Magyar Posta helyzete is szóba került. A postások béremelést kértek, méltatlanul keveset keresnek de mivel a cég veszteséges, ezért a béremeléshez szükség van az Európai Bizottság beleegyezésére, ennek érdekében ma levelet írtak az Európai Bizottsághoz megint az index miatt, pfej, hogy mindenbe beleütik az orrukat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!