Kiszelly Zoltán: Az MSZP öt százaléknál akar alkut kötni

2020. július 29. 16:57

A politológus a Magyar Nemzet értesülésére reagált, miszerint a szocialisták csupán öt embernek, a párt tényleges vezetőinek kérnek befutó helyet egy esetleges közös listán.

2020. július 29. 16:57
null

Gyurcsányékkal élne túl az MSZP vezetése – írta hétfőn a Magyar Nemzet, amely hírről mi is beszámoltunk. „Ez olyan, mint a Titanic utolsó mentőcsónakja” – reagált a lapnak Kiszelly Zoltán politológus. Az értesülések szerint  a szocialisták csupán öt embernek, a párt tényleges vezetőinek kérnek esélyt a 2022-es választásra: Tóth Bertalan elnöknek, Kunhalmi Ágnes választmányi elnöknek, Molnár Zsolt pártigazgatónak, Hiller Istvánnak és Harangozó Tamásnak.

„Mára az MSZP támogatottsága a parlamentbe jutás küszöbére süllyedt, így egyáltalán nem biztos, hogy önállóan bejutna az Országgyűlésbe. Lépésével a párt lényegében elébe ment ennek a kérdésnek, mert most még ötszázalékos támogatottsággal öt embernek kérhet helyet a mentőcsónakban, három százalékkal viszont már csak három embernek kérhetne. Az MSZP öt százaléknál akar alkut kötni” – jelentette ki Kiszelly, aki felidézte:

a párt támogatottsága 1994 óta folyamatosan csökken, és amióta Gyurcsány Ferenc megalakította az utódpárt utódpártját, ez a folyamat csak felgyorsult.

A politológus szerint egyelőre még kérdéses, hogy az ellenzék egy vagy két listával indul-e a 2022-es választásonk. „Gyurcsány Ferenc ugyan egy listát akar, ami matematikailag jó elképzelés, de akárcsak Mesterházy Attila, Botka László vagy Bajnai Gordon, úgy a Momentum sem akar vele együtt indulni” – mutatott rá Kiszelly, aki szerint, ha két lista lesz, akkor az MSZP evidens módon a DK-val szövetkezik majd.

„Senki nem akar úgy járni, mint amiről Gyurcsány Őszödön beszélt, hogy képviselői fizetés helyett vissza kell menni autófényezőnek. Ráadásul most nincs olyan helyzet, hogy aki most kimarad, az majd az önkormányzati választáson indulhat polgármesternek” – mondta Kiszelly, aki úgy gondolja, hogy akár konfliktust is szülhet, hogy az  ötös listán nem szerepel Mesterházy Attila, Bangóné Borbély Ildikó, Korózs Lajos vagy az alelnök Komjáthy Imre sem.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. július 30. 08:44
Az MSZP már viccesebb mint a "Kétfarkuak"... Ráadásul annyira vicces az MSZP. hogy már siralmas...
Ernie Pantuso
2020. július 30. 06:01
Nem fog menni. :D
Dominium Magna Hungaria
2020. július 29. 23:36
Merjünk kicsik lenni
nyugalom
2020. július 29. 22:53
vadai meg bangone? Ket piaci tyúk, szep kis csetepatek varhatok, hajcibalas!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!