Emberkereskedelem miatt nyolc év fegyházat kértek Marian Cozma egyik gyilkosára

2020. július 29. 17:29

A börtönben nevet változtató Sztojka Iván a nyomozás adatai szerint 2019 márciusától nyár végéig prostitúcióra bírt rá egy dunaújvárosi lányt, akitől a bevételét részben vagy egészben elvette.

2020. július 29. 17:29

Amint arról július közepén lapunk is beszámolt, befejezte a nyomozást és vádemelési javaslattal átadta a nyomozás iratait az illetékes ügyészségnek a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) székesfehérvári osztálya a Sztojka Iván néven még Marian Cozma egyik gyilkosaként hírhedté vált, a börtönben nevet változtató S. István ügyében. Azóta újabb fejleményekkel bővült az ügy: a 24.hu megkeresésére Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője azt közölte, hogy a bűnszervezetet irányító vádlottra nyolc, a bankszámlákat nyitó két társára 1 év 8 hónapot, míg a negyedik vádlottra egy év börtönt kértek arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról is.

Mint korábban írtuk, Sztojka a nyomozás adatai szerint 2019 márciusától nyár végéig prostitúcióra bírt rá egy dunaújvárosi lányt, akitől a bevételét részben vagy egészben elvette, életvitelét abból fedezte. A bűnöző rendszeresen beszámoltatta a nőt a jövedelméről, amit vagy készpénzben, vagy banki utalással kellett neki elküldenie. Ebben az általa beszervezett három bűntársa segítette, akik saját bankszámlájukról vették fel az odautalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amit átadtak Sztojkának.

„A vádirat szerint a szervezet irányítójával rokoni kapcsolatban álló két vádlott a prostitúciós tevékenységből származó bevétel leplezése érdekében bankszámlát nyitott, s erre utalta el a nő a bevételét. A terheltek a bankautomatából felvett összegeket a szervezetet irányító férfinak, azaz Sztojkának átadták, amellyel a férfi közel egymillió forinthoz jutott. A bűnszervezetet irányító Sztojka tagadta a bűnösségét a folytatólagos kihallgatása során” – írja a 24.hu.

A főügyészség arról is rendelkezett, hogy szüntessék meg Sztojka Cozma-ügyben kimondott feltételes szabadságra helyezését. Ennek értelmében ha Sztojkát végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik, akkor a feltételesen elengedett 4 év 5 hónapot is le kell ülnie.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopa
2020. július 30. 10:36
Ha végig üli a még 4 és fél évet, akkor már megjavul? Ezeknek kellene egy végleges lakóhely-kijelölés, mint a pillangónak .
NTLLK
2020. július 30. 06:38
Szerintem két hét, tíz percre felfüggesztett ejnye-bejnye elég is lesz szegénykének!
Newman
2020. július 29. 22:55
Hányszor fog még kijönni, ez a rohadék, a börtönből??!!!!!
Mr. Tommy Lee
2020. július 29. 21:07
Kevés ez. 40 év kényszermunka, hajnali ötös keléssel, majd a 41. év első napján jöhet a golyó! De ne húzzuk sokáig, gyorsan intézkedjünk, aztán a példány teteme mehet a disznók közé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!