Emberkereskedelemmel vádolhatják Marian Cozma egyik gyilkosát

2020. július 16. 16:17

A börtönben nevet változtató Sztojka Ivánt 2018-ban jó magaviseletére hivatkozva feltételesen szabadlábra helyezték.

2020. július 16. 16:17
null

Befejezte a nyomozást és vádemelési javaslattal átadta a nyomozás iratait az illetékes ügyészségnek a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) székesfehérvári osztálya a Sztojka Iván néven még Marian Cozma egyik gyilkosaként hírhedté vált, a börtönben nevet változtató S. István ügyében – írja csütörtök délután a Magyar Nemzet.

Az NNI bűnszervezetben, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és kitartottság bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 37 éves S. István, azaz Sztojka Iván enyingi lakos ellen. Sztojka a nyomozás adatai szerint 2019 márciusától nyár végéig prostitúcióra bírt rá egy dunaújvárosi lányt, akitől a bevételét részben vagy egészben elvette, életvitelét abból fedezte. A bűnöző rendszeresen beszámoltatta a nőt a jövedelméről, amit vagy készpénzben, vagy banki utalással kellett neki elküldenie. Ebben az általa beszervezett három bűntársa segítette, akik saját bankszámlájukról vették fel az odautalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amit átadtak Sztojkának.

A bűncselekményekkel összefüggésbe hozható tárgyi bizonyítási eszközök lefoglalására egy bűnügyi akció keretében, 2019. november 13-án került sor. A férfit az elfogást követően előállították és kihallgatták. Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt státusza gyanúsítottra változott, majd bűnügyi őrizetbe került.

A bíróság november 15-én rendelte el letartóztatását. 2020 májusában a nyomozás során felmerült újabb információk alapján a büntetőeljárást kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és kitartottság bűntette miatt folytatták Sztojka/S.István ellen.

Sztojka bűnsegédként részt vett Marian Cozma veszprémi kézilabdázó meggyilkolásában 2009-ben, amiért 13 év fegyházat kapott, ám 2018-ban jó magaviseletére hivatkozva feltételesen szabadlábra helyezte a büntetés-végrehajtási bíró. Sztojka még a fegyházban nevet változtatott, a rendőrségi közlemények azóta csak S. I.-ként emlegetik S. Istvánt, azaz Sztojka Ivánt. Amennyiben az emberkereskedelem és a futtatás vádja beigazolódik majd a bíróság előtt, Sztojkának a Cozma-gyilkosságért kapott és le nem töltött büntetését is le kell majd ülnie” – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Nyitóképünk forrása: MTI/ Nagy Lajos.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2020. július 16. 20:01
Ezért most többet fog kapni, mint a gyilkosságért? Nevetségesen sok joga van a bűnözőknek. Amikor kijön persze folytatja tovább.
3M..
2020. július 16. 20:00
Sztojka megjavult 2018-ban. Így ez a hír is azt igazolja, hogy Magyarországon rend lett. Szebb Jövőt!
Mr. Tommy Lee
2020. július 16. 19:40
Reálisnak tartanám a halálbüntetést - de csakis 40-45 év kényszermunka után! Először dolgozza ki magát ez a derék ember, aztán jöhet a vége!
eligold
2020. július 16. 19:17
Hol van takonytunya, hogy elküldje a búsba? Hol a többi "tökös" jobbikos? Ja, hogy egytől egyig mind csak nagypofájú klaviatúra huszár!? Az összes girhes nagypofájú jobbikos álljon sorba egy méretes seggberúgásért!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!