BKK: Új biciklisáv lesz a Ferenc körúton

2020. július 15. 15:26

„A leendő szakasz a Petőfi híd érintésével összekapcsolja a budai és a pesti bringahálózatot, az átalakítással az autók által használható forgalmi sávok száma nem csökken” –közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán.

2020. július 15. 15:26

„Új biciklisáv létesül a Ferenc körúton mindkét irányban, a leendő szakasz a Petőfi híd érintésével összekapcsolja a budai és a pesti bringahálózatot, az átalakítással az autók által használható forgalmi sávok száma nem csökken” – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Folytatódik a nagykörúti kerékpársáv fejlesztése – a Teréz, az Erzsébet és a József körút után a Ferenc körúton is biztonságosabban lehet biciklizni a jövőben. „A fejlesztéssel az egybefüggő nagykörúti sávok elérik a Petőfi hidat, amelyek – a híd járdáin keresztül - csatlakoznak a Budán már meglévő hálózathoz” – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A körúti sáv meghosszabbításával a Nagykörútról közvetlenül elérhető lesz a budai rakparti kerékpárút. A BKK közölte: az eredeti terveknek megfelelően a Ferenc körúton nem csökken az autók számára biztosított sávok száma. Fontos cél a 2x2 sáv fenntartása, hiszen a Nagykörúton belül a forgalom a Ferenc körúton és a Szent István körúton a legnagyobb.

A  jelenlegi parkolók egy része is megmaradhat, a megszűnő parkolóhelyek pótlására a közeli Közraktár utcában létesítenek új parkolósávot - írták. A BKK emlékeztetett: Budapest egyik legfontosabb útvonalán, a Nagykörúton még április végén létesült ideiglenes kerékpársáv az Üllői út és a Váci út közötti három kilométeres szakaszon. A nagykörúti kerékpársáv forgalma mindössze néhány nap alatt elérte a több mint egy évtizede meglévő - a biciklivel közlekedők számára már jól ismert és gyakran használt - Múzeum körúti biciklisáv forgalmát. „A friss adatok szerint naponta legalább négyezerszer haladnak rajta kerékpárral, ezzel a Nagykörút Budapest egyik legforgalmasabb kerékpáros útvonalává vált” – olvasható a közleményben.

(MTI)

 

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2020. július 16. 10:07
orban csocselekjenek nem Koppenhaga, hanem Bukarest a varos ideaja.
apoa
2020. július 16. 09:52
Vidéki városokban(Makó, Kecskemét, Hódmezővhely, Eger, Kecskemét voltam) a bringások életveszélyesek, kizárólag járdán ,forgalom elől elzárt helyeken cikáznak, a szerencsétlen gyalogosok ugrálnak félre.
atila68
2020. július 16. 09:07
"nagykörúti kerékpársáv fejlesztés" Én kérek elnézést, de a nagykörúton az elmúlt egy esztendőben egy méter kerékpársáv nem épült.
Selamat
2020. július 16. 08:58
Breaking news 2! A metrót kidíszitették "Hűsítő kút", vagy valami ilyesmi nevű matricákkal, amin kb az vagyon írva, "Ha szomjas vagy, hűtsd le magad" Namármost, aki egy kicsit is érti az emberi szervezet működését, az tudja, hogy a melegben a hűsítő víz, vagy akármi, az nem hogy nem hűsít, hanem ellenkezően, felmelegít! Annyira, hogy rövid időn belül a hűsítes helyett a forróság verejtéke veri ki a szoclibsi hópelyheket! Bunkó karigeri, meg a többi bunkó szoclibsi: Melegben forró vizet, teát, stb-t kell inni, hogy lehűljön a szervezet. Erről, ennyit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!