Újabb kérdéseket jelentettek be a nemzeti konzultációból

2020. június 06. 12:57

A gyermeket nevelő családok internethasználatáról, a hazai turizmus népszerűsítéséről és járványügyi figyelőszolgálatról is szó esett.

2020. június 06. 12:57

A gyermeket nevelő családok internethasználatára, a hazai turizmus népszerűsítésére és járványügyi figyelőszolgálatra vonatkozó újabb kérdéseket is bejelentett a hamarosan induló nemzeti konzultációból a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombati videóüzenetében.

Dömötör Csaba folytatva a nemzeti konzultációs kérdéseinek bemutatását, a kormány közösségi oldalán megjelent videójában úgy fogalmazott: a digitális tanrend bevezetése nagy erőfeszítést jelentett a tanároknak, a diákoknak és a szülőknek is. Köszönetet mondva helytállásukért hangsúlyozta: a fokozott internethasználat anyagi értelemben is nagy terhet jelent, ezért azt kérdezi a kormány, hogy támogatják-e a magyarok, hogy járvány idején ingyenes legyen az internet használata az iskolás gyermeket nevelő családoknak, valamint a tanároknak.

Munkahelyvédelem

A közös teherviselés kapcsán azt is kérdezik, hogy egyetértenek-e a magyarok azzal az alapelvvel, hogy a bankoknak és a multiknak is hozzá kell járulniuk a védekezés költségeihez mondta. Kiemelte: arról is szeretnének párbeszédet folytatni, hogy a magyarok támogatják-e a járvány utáni időszakban is a már megindult munkahelyvédő programokat, és egyetértenek-e azzal, hogy külön programokkal kell ösztönözni a hazai termékek vásárlását, illetve népszerűsíteni a belföldi turizmust.

Dömötör Csaba rámutatott: a brüsszeli járványügyi szervezet nem észlelte időben a járványveszélyt, még akkor is mérsékeltnek nevezte a vírus kockázatát, amikor már itt volt a baj. Ezért azt a kérdést is felteszik, hogy szükség van-e állandó magyarországi járványügyi figyelőszolgálatra – jelentette be.

Közölte: a kérdőívet postai úton, és később az interneten is ki lehet majd tölteni. Mivel olyan kérdésekről van szó, melyekről valószínűleg mindenkinek megvan a véleménye, Dömötör Csaba mindenkit arra biztatott, hogy mondja is el azt a hamarosan induló nemzeti konzultációban.

(MTI)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. június 07. 16:54
Soros-kórus készen áll, hogy színpadra lépjen. Kovácsnak meglágyult az agya. Soros lágyulása van. Így aztán egyáltalán nem feltételezem róla, hogy tudja, mi az a kórus. Ha tiszta hangon énekelnek férfiak és nők a kórusban, az nagy élmény, mert egyként szólnak szépen. Konkrétan nem a Kovácsék összpapagáj rikácsolására gondoltam, mert az nem hasonlítható össze a tiszta hanggal. Több szólamban sem bírnak énekelni, az meghaladja képességüket. Hamisan és hazugan hangjukkal, mondandójukkal bazseválni olyan rettenetes élmény, amibe beleremeg az ország. Mert ezek az emberek hangjait is ellopják. Mindent. Ezek csak vertyognak: se kormányozni, se az emberekkel együttműködni nem tudnak. Nem is akarnak. A fidesz kamarakórust pedig nem jelez egyetlen zenei- és propaganda irodalom sem. Ebből a világon csak egy van és pont nekünk jutott. Egy szenilis karmesterrel.
iIonah
2020. június 07. 11:58
A libsik megint agyfaszt kapnak, de ez jól is van így. Valamelyik csak végez velük. LOL
iIonah
2020. június 07. 11:57
A libsik megint agyfaszt kapnak, de ez jól is van így. Valamelyik csak végez velük. LOL
Gyulalmos
2020. június 07. 11:36
Fóbia ide, fóbia oda, ha a fikázók is válaszolnának ahelyett, hogy a kukába dobják, mert mindegy, mik a kérdések, az a lényeg, hogy egyetért e a kormánnyal, vagy nem, (egyetért e ön azzal, hogy izé, ecet, blabla, stb.), igen, vagy nem. Esélyt kap a jónép, hogy a vezérkar megtudja, hányan támogatják, hányan nem. Kiküldenek x darabot, és csak a fanok küldik vissza, akkor úgy látszik, mintha sokan kajálnák. Válaszoljon, és akkor az olyan arányok, mint a bevándorlásról szóló konzultációban volt, hogy kb 14ooooo nem, és 113oo igen a migránsokra, mások lennének. Vagy lehet, hogy ez a valóság? Kukába dobott kérdőívekből nem derül ki. A tartózkodás, csak a Sargentini jelentés szavazásán számított igennek, Magyarországon nem, ha nem szavazol, nincs véleményed, halgass! Ha szavaztál, és kisebbségben vagy, hát szomorkodj! Ha többségben vagy, örülj! Nem csak a fanokat kérdezik, hanem a más véleményen levőket is, tehát virágzik a demokrácia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!