Turisztikai ügynökség: minden pályázónak jut pénz a Kisfaludy-programban

2020. június 09. 21:47

Fontos viszont, hogy hibátlan legyen a pályázat, mert hiánypótlásra nincs lehetőség – figyelmeztetett a vezérigazgató.

2020. június 09. 21:47

A Kisfaludy-programban minden pályázónak jut pénz, aki időben és hibátlanul beadja a szükséges dokumentumokat – erről beszélt Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán kedd este. A vidéki Magyarország összes 8 szoba alatti szálláshelyének szól a pályázat. Mintegy 28 ezer potenciális pályázó kaphat szobánként egymillió forintos vissza nem térítendő, önerő nélküli támogatást.

A pénzt még ezen a nyáron folyósítják és még idén fel kell használni – mondta a vezérigazgató. A támogatást elsősorban felújításra, korszerűsítésre, eszközbeszerzésre lehet használni, gyakorlatilag mindenre, ami nem forgóeszköz.

– tette hozzá. Közölte, július közepéig lehet pályázni, tehát még van idő, nem kell kapkodni. Fontos viszont, hogy hibátlan legyen a pályázat, mert hiánypótlásra nincs lehetőség – figyelmeztetett a vezérigazgató.

A pályázat 60 milliárd forintos keretösszegére július 15-éig jelentkezhetnek a legfeljebb nyolc szobát üzemeltető vidéki vállalkozások. A pályázat elektronikus benyújtása után postán kell elküldeni a kinyomtatott aláírt dokumentumot, az ingatlan tulajdoni lapját, és a működési engedély másolatát. A pályázók a kisfaludyprogram.hu honlapján kaphatnak további segítséget a sikeres pályázáshoz.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EMM195
2020. június 10. 10:37
Kaszálnak a pályázatírók... Nyilván senki nem akar hibás pályázatot beadni.
nyugatiszél
2020. június 10. 06:25
Mindenfelől ezek jönnek szembe. https://24.hu/belfold/2020/06/09/safrany-tamas-szijj-laszlo-ceg-palyazat-mtu/
nyugatiszél
2020. június 10. 05:50
https://index.hu/gazdasag/2020/06/09/turizmus_luxusszallodak_magyar_turisztikai_ugynokseg_rogan_antal/ Erről az elvileg a kicsiknek szánt Kisfaludy programról is azért a nagyok leszedik a tejfölt. Lőrincnek 17,7 milliárd, magyar milliárdosnak, orosz (!) befektetőnek 150-500 millió.
nyugatiszél
2020. június 10. 05:44
600 + 150 + 60 + a sokmilliárdos konzultációs pályázat, amit végül hivatalosan visszavontak + amiről még nem tudunk. Iszonyú jó biznisz ez a koronavírus egyes köröknek. Most dobnak egy kis pénzt a klientúra alsóbb szegmensének is. Egymillió szobánként, felújításra! Jobb esetben olasz csempe, német szállodabútor. Rosszabb esetben lepapírozzák, ellopják. Közben a legutolsó KSH adat szerint van 430 ezer munkanélküli, az első munkanélkülieknek már kifutott az álláskeresési járadék. Aki teheti, indul Ausztria, Németország felé, már a napokban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!