Többek között 1800 lélegeztetőgép érkezett ezen a héten

2020. június 07. 16:11

Több repülőgép szállított a védekezéshez szükséges eszközöket Budapestre.

2020. június 07. 16:11

Biztosítani kell az ellátást az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a közösségi oldalára feltöltött videoüzenetében.

Szijjártó Péter a bejegyzésében úgy fogalmazott: a koronavírus-világjárványról senki nem tudja, hogyan alakul a jövőben, lesz-e második hullám. „Mindenesetre nekünk a legrosszabb forgatókönyvre is felkészültnek kell lennünk” – mondta, hozzátéve, ezért a Kína-Magyarország légihíd továbbra is üzemel.

A miniszter a videóban elmondta: a héten is több repülőgép szállított a védekezéshez szükséges eszközöket Budapestre, 1800 lélegeztetőgép és 1 millió 800 ezer maszk érkezett.

(MTI)

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. június 08. 08:11
Magyarország-Kína légi híd helyett nem lehetne inkább Magyarország-Luxemburg, vagy legalább Magyarország-Kanada légihíd? Ettől már csak egy Magyarország-Lesotho légihíd lenne lejjebb. Minek ide sokmillió maszk? Annak a párszáz fertőzöttnek? Hiszen a kurmány ellaposította a járvány görbéjét az origo szerint, az pedig nem hazudik! Erős pilléreken nyugszik a magyar-kínai légi híd. Ez szükséges is, hiszen meglehetősen nagy rajta a forgalom, szinte rajzanak a repülőgépek, csak jönnek, egyre jönnek és hozzák Kínából az egészségügyi védőfelszereléseket. Nem is értem, miért nem költözik ki a külügyminiszter Ferihegyre, praktikus lenne, ha legalább az irodáját odaköltöztetné, tekintettel arra, hogy nem győzi fogadni a temérdek szállítmányt, odarendelhetné az éppen soros renitens országok nagyköveteit, hogy két gép között leteremtse őket, amiért nem mutatnak megfelelő tiszteletet a magyarok iránt. Nagyon olcsó lehet mostanában a légi szállítás, csak ez lehet a magyarázata ennek a megsokszorozódott forgalomnak. Tény, hogy gyorsabb is, mint bármi más, de mostanában már ez nem lehet szempont, míg nem olyan régen nagy volt ezen a téren az ínség országunkban, mostanra már maszknagyhatalom lettünk, nyugodtan be lehetne fejezni ezt a beszerzési harcot, vagy legalább más utakra terelni, érkezhetnének ezek a valamik vízen vagy sínen, nem sürget az idő, sőt, ha már egyáltalán nem érkeznének, az lenne a normális. Persze ha ezek nem is állami beszerzések, hanem most létesül éppen a kínaiak európai kereskedelmi lerakata, az más, de akkor nincs hozzá sok közünk és nem szükséges szüntelenül beszámolni a naponta érkező tonnákról.
gonterl
2020. június 08. 07:46
Jelenleg 21 ember van lélegeztető gépen. A magyar gyártókapacitás 3 db/nap. Úgy tűnik, hogy valakinek ez a lélegeztető gép üzlet nagyon jól jövedelmez.
Menhetten
2020. június 08. 07:30
Most járjuk az országot, mert kampány van, ilyenkor tovább kell hazudozni a haszonállatoknak. Megyünk és ezek örülnek, meg vannak hatódva, hogy kezet fogunk néhány koszossal. Csillogó szemmel nézik, ahogy felvonulunk a luxusautókkal, testőrökkel és az sem jut el az agyukig, hogy az egész kurva falujuk nem ér annyit, mint a csillogó verdák sora és a gorillák fizetése. Jönnek az olcsó, kínai cipőikben, az adományba kapott ruháikban és vidáman szavaznak arra, hogy elüldözzük, kinyírjuk azokat a civil szervezeteket, akik viszik nekik a ruhát, az ételt. Aztán meg csak lesnek, hogy nincs ruha, nincs cipő, nincs kaja. Akkor csak annyit kell tenni, hogy elmondjuk nekik: Soros tehet arról, hogy nincs. És bazdmeg, ezek azt is elhiszik! És megint ránk szavaznak, mert ennyire idióták. Jó hely ez, nekünk való királyság. Nem kell ezeknek Európa. Lófaszt. Kétezer éves kereszténység kell, nem internet. Meg büszkeség kell, magyarságtudat. A kínai cipőben büdösödnek, a német meg holland bálásruhában érzik magukat nagymagyarnak. És ezek megvédenek minket, mert azt sem tudják, mi merre van, szarnak is rá, csak ne jöjjenek a migránsok, akikről szintén fingjuk nincs, kicsodák. Nem olvasnak, nem beszélnek semmilyen nyelven, legfeljebb magyarul pár szót. De öntudatosak, mint a kurvaélet, mert mi elmondtuk nekik, hogy többet érnek, mint bárki más. Vakarják az árokpartot éhbérért és nem is akarnak mást az élettől, mert az már a legszuperebb luxus, ha kapnak közmunkát. Annyira hülyék, hogy esküszöm, néha már megszánjuk őket. Ahogy jönnek a tintaceruzával meghúzott szemöldökű, lenőtt hajú nők, meg a negyvenévesen vénembernek látszó férfiak az olcsó, hitelből vett ócska autóikkal ők a jómódú középosztály! és örülnek, hogy leereszkedtünk közéjük. A jobbágyok meg köszönik az Erzsébet-utalványt, kezet csókolnak a közmunkáért, de főleg azt köszönik, hogy megvédtük őket. Az mindennél fontosabb, a megvédés. Ezek így boldogok. Nem akarnak ezek tanulni, nem kell nekik demokrácia.
Menhetten
2020. június 08. 07:17
A politikai cél elérése fontosabb, mint bármennyi ember élete, vagy legalábbis emberhez méltó halála. Ez az igazi fityesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!