Szombattól rövidített útvonalon jár a 2-es villamos Budapesten

2020. június 09. 19:24

Az építkezés miatt szintén szombattól ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be a Soroksári út, a Haller utca és a Dandár utca csomópontjában.

2020. június 09. 19:24

Szombattól rövidített útvonalon jár a 2-es villamos a fővárosban a Soroksári út és a Haller utca csomópontjánál épülő új villamosvágány építése miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A közlemény szerint a 2-es villamos szombaton és vasárnap a Jászai Mari tér és a Boráros tér között, hétfőtől pedig a Jászai Mari tér és a Haller utca/Soroksári út között közlekedik, onnan nem megy tovább a Közvágóhíd végállomásig. A Soroksári úton a 23-as buszcsalád járataival, vagy az 54-es és az 55-ös busszal lehet utazni – tették hozzá. Kitértek arra, hogy az építkezés miatt szintén szombattól ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be a Soroksári út, a Haller utca és a Dandár utca csomópontjában.

A többi között lezárják a Dandár utcai, villamossínt keresztező útátjárót, megszűnik a kihajtási lehetőség a Lechner Ödön fasorról a Soroksári út és a Dandár utca felé. Több helyen útszűkületre kell számítani, a Haller utcából a Soroksári útra csak egy sávon lehet majd kanyarodni. A Soroksári út továbbra is kétszer két sávon lesz járható, a városhatár felől pedig továbbra sem lehet jobbra kis ívben a Haller utcába befordulni – írták. Emlékeztettek: a Soroksári út és a Haller utca kereszteződésénél megépülő új villamosvágány-kapcsolatnak köszönhetően közvetlen kötöttpályás kapcsolat jöhet létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé. Az új vágányon közlekedő villamosjárattal a Nagyvárad tértől átszállás nélkül lesz elérhető a többi között a belváros is.

Az új vágánykapcsolat kiépítésére a fővárosi önkormányzat 1,8 milliárd forintos forrást biztosít – olvasható a közleményben.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janice
2020. június 10. 11:57
Na most akkor lehet kerékpározni.
lendvaiildiko
2020. június 10. 06:27
Itt látszik IGAZÁN JÓL a média torzító ereje! Mi történik? VISSZAÉPÍTIK A KORÁBBI VÁGÁNYKAPCSOLATOT! Az egykori kommunista városvezetés villamos-ellenes közlekedéspolitikája felszedette a Soroksári útról (Boráros tér irányából) a Haller utcába tartó vágánykapcsolatot. Sőt most még villamosjárat is indul! DÜBÖRÖG a FŐVÁROSI VÁROSVEZETÉS. Utoljára hasonlót DEMSZKY KÖVETETT EL, amikor összekötötte az egykori 62-es és 3 villamos vonalat az Őrs vezér terén át. Akkor JELENTŐS MÉRTÉKŰ fejlesztésnek titulálták a kb 100-200 m-es vágánykapcsolat megépítését. (Más kérdés az, hasznos volt). Vajon, hány ilyen elbaltázott vágánykapcsolatot kellene Karácsonynak megépíteni a normális közlekedés megteremtéséhez???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!