Szijjártó: Szerdától megszűnik a karanténba vonulási kötelezettség a román-magyar határon

2020. június 16. 18:13

Szijjártó Péter köszönetet mondott az RMDSZ-nek, hogy mindvégig napirenden tartották ezt a témát

2020. június 16. 18:13

Szerdától megszűnik a karanténba vonulási kötelezettség a Magyarország és Románia közötti határátlépés esetén a két ország állampolgárainak – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedd délután Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter elmondta: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) már régóta kérte a magyar kormányt arra, hogy próbáljon megállapodni a román kormánnyal arról, hogy a román és a magyar állampolgárok karanténba vonulási kötelezettség nélkül átkelhessenek a két ország határán. Közölte: felgyorsították ezeket a tárgyalásokat.

Sikerült is eredményt elérni, amelynek nyomán lehetővé teszik, hogy éjféltől, tehát szerdától a magyarok és románok karanténba vonulási kötelezettség nélkül léphetnek át Magyarország és Románia határán – tette hozzá a miniszter.

Szijjártó Péter videójában köszönetet mondott az RMDSZ-nek és elnökének, Kelemen Hunornak is, hogy mindvégig napirenden tartották ezt a témát.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2020. június 16. 23:54
Meglátjuk. Azért ha románt látsz, kerüld nagyívben. Az amúgy is praktikus. A magyar megélhetési románokat meg elviseljük. Ennyit megér az újabb 2/3.
Gyéressy Károly
2020. június 16. 22:19
Helyes. Álljon helyre a normális élet!
Mr. Tommy Lee
2020. június 16. 21:21
Jöjjenek át, aztán irány Nyugat-Európa, és soha, de soha vissza nem jöjjenek a derék rómaiak!! Jó nekik ott!
villogókékfog
2020. június 16. 19:31
Hát, én még aludnék rá néhányat. Románokban megbízni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!