Kovács Zoltán: Tizenhárom kérdés lesz a konzultációs kérdőíven

2020. június 04. 21:09

Az államtitkár azt mondta: mindenkit arra kérnek, hogy – ahogy az elmúlt nyolc alkalommal –, most is ossza meg gondolatait, juttassa vissza a kérdőívet.

2020. június 04. 21:09

„A nemzeti konzultáció kérdőívén tizenhárom kérdés lesz” – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön Facebook-oldalán. Kovács Zoltán kiemelte: a koronavírus az európai országok gazdaságaira is komoly hatással van. Sok terv létezik a hatások kivédésére, Európa jövőbeli gazdasági lépéseire. Ezek közé tartozik Soros György terve is. Az ő elképzelése szerint az országoknak olyan örökkötvényeket kellene kibocsátaniuk, amelyek után generációkon keresztül, „gyakorlatilag végtelenségig” fizethetnék egyes országok, illetve azok lakosai a kamatokat. Mindenképpen szeretnék megkérdezni a magyar embereket arról, hogy mit gondolnak erről az előterjesztésről, erről a tervről, „hiszen mindannyiunk jövőjéről van szó” – mondta az államtitkár.

Kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány következtében sok vállalkozás, vállalat került csőd közeli állapotba. Szeretnék megkérdezni a magyar embereket arról is, hogy miként lehet fellépni az ellenséges felvásárlási szándékokkal szemben. Hiszen tőkeerős külföldi vállalkozások és befektetők magyar vállalkozásokat vásárolhatnak fel. A konzultációban szó lesz az Európai Bíróság azon határozatáról is, mely szerint jogellenes a tranzitzónákban ideiglenesen feltartóztatni azokat, akik az Európai Unióba igyekeznek. Megkérdezik a magyarokat arról is, hogy továbbra is fenn kell-e tartani a magyar határ szigorú védelmét és őrizetét, mivel

Kovács Zoltán hangsúlyozta: a koronavírus-járvány nem mulasztotta el a migráció által jelentett veszélyeket, sőt azt látni a Balkánról és az útvonalakról érkező hírek alapján, hogy a kettő egymásba is kapcsolódik. Ezzel összefüggésben szintén szeretnének kérdéseket feltenni. Az államtitkár azt mondta: mindenkit arra kérnek, hogy – ahogy az elmúlt nyolc alkalommal –, most is ossza meg gondolatait, meglátásait, juttassa vissza a kérdőívet. „Akinek pedig erre nincs módja, a későbbiekben webes felületen is kitöltheti a kérdőívet” – tette hozzá.

(MTI)<

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2020. június 06. 19:37
13 veréb ugrál a jégen, 13 fodor van a szoknyámon. 13 kérdésem lesz a nyáron.
BőröndÖdön
2020. június 05. 19:24
Tolvajok.
alphaville
2020. június 05. 14:41
Libbantak, sivalkodjatok. :)
Kup Lung
2020. június 05. 13:50
Az államtitkár azt mondta: mindenkit arra kérnek, hogy -ahogy az elmúlt nyolc alkalommal -,most is ossza meg gondolatait, juttassa vissza a kérdőívet. ---- A polgárok gondolatai és a kérdőív visszajuttatása között nem látok összefüggést! --- Éppen ez a gond ezekkel a nemzeti konzultációkkal. Orbán min.elnök úr saját bevallása szerint sokat gondolkodott rajta mi is legyen benne. Tehát az ő gondolatait osztotta meg a néppel. Nem pedig fordítva. A gondolatmegosztás érdekes formája amikor a felhatalmazott min.elnök eleve eldöntött kormányzati irányokról kérdezi a polgárokat. ---- Értelme ennek nem sok. Mármint a társadalmat tekintve ha a demokráciát komolyan vennénk. Orbán szemszögéből nagyon is érthető : a diskurzus uralása és a szavazótábor összetartása megér pár MRD állami pénzt. --
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!