Kárpátalja elmúlt száz évét mutatja be a Hodinka Antal Nyelvészeti Kutatóközpont

2020. június 16. 16:42

A Hodinka Antal Nyelvészeti Kutatóközpont egy négyrészes, a mai Kárpátalja területének 100 évét röviden áttekintő összefoglalóval csatlakozott a #2020nemzetiösszetartozáséve és a #Trianon100 megemlékezés-sorozathoz.

2020. június 16. 16:42

A Hodinka Antal Nyelvészeti Kutatóközpont egy négyrészes, a mai Kárpátalja területének 100 évét röviden áttekintő összefoglalóval csatlakozott a #2020nemzetiösszetartozáséve és a #Trianon100 megemlékezés-sorozathoz, az alábbi témákat érintve:

1. Történelem és demográfia
2. Oktatás és egyházak
3. Nyelvi jogok, nyelvhasználat és identitás
4. Gazdaság és érdekképviselet

Az első részben részletes adattáblázat és diagramok segítségével mutatják be Kárpátalja különböző államalakulatokhoz történő csatolását, illetve a terület demográfiai és etnikai mutatóit.

A részletes adatokat tartalmazó összefoglaló külön kitér a térség magyarságának arányaira is.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
turáni sólyom
2020. június 16. 17:27
A színes térképen egyértelmű, hogy a határ vidék magyar lakosságú. Ennek a területnek minimum autonómia járna.....Munkács központtal! De inkább - a szívem szerint - visszatérés az anyaországhoz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!