A digitálisan megtartott eseményen a NAK hozzászólásban hangsúlyozta: a vírushelyzet az egész világon megmutatta a mezőgazdaság és az élelmiszeripar stratégiai jelentőségét; ennek jegyében kell a jövőben kiemelten kezelni minden államnak a területet. Az 54 ország mintegy 1,5 milliárd gazdálkodóját képviselő szervezet elnöke kiemelte, hogy küzdenek a haszonállattartás mellett, hisznek annak fenntarthatóságában, és beszédében kimondta, hogy az üvegházhatású gázok fő forrásai a fosszilis üzemanyagok és a szállítás, nem pedig az állattartás.
A WFO hitet tesz amellett, hogy a hús a kiegyensúlyozott és tápláló étrend alapja, külön kiemelve a vörös húsok elsődleges szerepét a fehérje-, cink-, B6- és B12-vitamin-ellátás biztosításában. A WFO rámutat arra, hogy az állattartás szerepe pótolhatatlan a nem megművelhető területek hasznosításában és emberi fogyasztásra alkalmatlan biomassza minőségi fehérjékké alakításában. Mindezen szempontok megjelennek a WFO jelen közgyűlése által elfogadott „A gazdálkodók útja a fenntartható élelmiszerrendszerekhez” című szakpolitikai állásfoglalásban – tájékoztatott a NAK.
A WFO szerepe felértékelődött