A mémgyárosoknak is megköszönte az Operatív Törzs a munkát

2020. június 17. 12:36

Véget ért az Operatív Törzs utolsó sajtótájékoztatója.

2020. június 17. 12:36

Az Országgyűlés kedden döntött a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről, melynek eredményeképp ma jelentkezett utoljára az operatív törzs a megszokott, 11 órai időpontban. Az operatív törzs ezúttal is beszámolt a legfrissebb magyar koronavírus-adatokkal, illetve ismertette a gazdaság újranyitásának következő lépéseivel a közvéleményt. Mivel éjfélkor megszűnik a veszélyhelyzet, ezért holnaptól a kormányinfó váltja fel az operatív törzset, újságírói jelenléttel. Lakatos Tibor r. ezredes a tájékoztató elején ismertette, hogy az operatív törzs 113 napja működik, a hét minden napján elvégezve folyamatos munkáját. 

Müller Cecília országos tisztifőorvos ezt követően rátért a legfrissebb statisztikákra, mely szerint Magyarországon 4078 igazolt fertőzöttet tartanak számon, az elmúlt 24 órában 1 új esetet regisztráltak, az elhunytak száma pedig 2 újabb fővel 567-re emelkedett. A gyógyultak száma eközben összesen 2547 fő. A tisztifőorvos ismét kiemelte, hogy jellemzően az idős, krónikus betegségben szenvedők a legkitettebbek a vírusnak. Arról is beszámolt Müller Cecília, hogy a legtöbb külföldről behozott, úgynevezett „importált eset” Ausztriából (33), az Egyesült Királyságból (17), Olaszországból és Németországból (5-5) érkezett. Az országos tisztifőorvos azzal zárta mondanivalóját, hogy a pandémia még mindig jelen van hazánkban, ezért az óvintézkedéseket a megfelelő mértékben továbbra is szükséges fenntartani.

A szót Kiss Róbert rendőr alezredes vette át, aki összefoglalta az elmúlt hónapok eseményeit és kijelentette, hogy a határellenőrzéseket lassan megszüntetik az összes schengeni határon, illetve visszaállítják a zárt határszakaszokon. Összefoglalásra kerültek az elmúlt hónapok különleges jogrendből fakadó szankciói is, így például az üzletek korlátozott nyitvatartásának, a kijárási korlátozásnak és a védelmi intézkedések betartásának megszegését.

Az operatív törzs utolsó sajtótájékoztatója kicsivel 12 előtt ért véget, ahol megköszönték a munkát a mémgyárosoknak is. Véleményük szerint kifejezetten segítették a munkájukat. Emellett egy városi legenda is ledöntésre került a nyilvánosság előtt, mely szerint Müller Cecília tényleg a saját ruhatárából öltözködik már az operatív törzs bejelentkezéseinek kezdetétől.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. június 18. 00:01
"Emellett egy városi legenda is ledöntésre került a nyilvánosság előtt, mely szerint Müller Cecília tényleg a saját ruhatárából öltözködik már az operatív törzs bejelentkezéseinek kezdetétől." És saját maga vágja a haját!
Gregorius
2020. június 17. 22:37
Szerintem jó volt a felállás. Egy felkészült, tanácsokat adó "nagymama" mellé odatettek két pattogósan beszélő egyenruhást. Ha egy szokásos, szigorú utasításokat adó tisztifőorvost választanak, az lehet, hogy egy kicsit ijesztő lett volna..
BőröndÖdön
2020. június 17. 21:18
Ez a csapat tökéletes lenyomata az orbán-rezsimnek.
péterx
2020. június 17. 20:25
Komoly emberek, akiknek van humoruk is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!