A Fidesz Gyurcsány „rezsiblöffjéről” beszél

2020. június 23. 14:08

Mert épp a baloldal emelte háromszorosára a gáz árát.

2020. június 23. 14:08

Nagy rezsiblöffnek” nevezte keddi közleményében a Fidesz a DK ingyenes áram-, gáz- és víz-szolgáltatásról szóló javaslatát. A kormánypárt Arató Gergely (DK) keddi nyilatkozatára reagált, amely szerint a Demokratikus Koalíció újra azt javasolja, hogy a megélhetéshez szükséges minimális áram, gáz és víz legyen ingyenes, majd egy szint után sávosan emelkedjenek a közműdíjak. A Fidesz közleményében úgy fogalmazott: „az ember nem tudja, sírjon vagy nevessen Gyurcsányék nagy rezsiblöffjén.” Azok a Gyurcsányék beszélnek ma ingyen rezsiről, akik kormányzásuk alatt háromszorosára emelték a gáz árát, duplájára az áram árát, asszisztáltak a magyar közművállalatok ellenséges külföldi felvásárlásához, és ezzel teljesen kiszolgáltatták a magyar embereket a külföldi közműszolgáltatóknak – írták.

A Fidesz szerint a baloldal kormányzása alatt a magyar emberek fizették a fizetésükhöz képest a legmagasabb energiaárakat Európában. A baloldal az elmúlt években rendszeresen támadta a rezsicsökkentést, ha rajtuk múlna, eltörölnék azt – közölték. A Fidesz-KDNP-kormány az első, amely rezsicsökkentést és nem rezsiemelést hajtott végre, megvédte a magyar emberek érdekét és a stratégiai magyar vállalatokat, és a mostani nemzeti konzultáción is többek között ehhez kérjük a magyar emberek további felhatalmazását – írta közleményben a Fidesz.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci
2020. június 23. 16:04
Fletóék ugyanezzel az átveréssel próbálkoznak a fővárosi parkolásnál. Ez nem más, mint demagógiába csomagolt áremelés. Ezzel a sávos megoldással azt érnék el, hogy az emberek állandóan a fogyasztásukat kellene hogy figyeljék, de így is- és persze ez ebben a konstrukcióban a lényeg- a túlnyomó többség magasabb sávba kerülne és csak pislogna, amikor megkapja a fizetendő összeget, mert sokkal többet fizetne, mint korábban. Úgy látszik, az áremelés és az emberek átverése a baloldal rögeszméje.
Mr Diener Mann
2020. június 23. 15:33
Akár nem is butaság, kevesebb adminisztrációs költséggel járhat, mint más.
Lombi
2020. június 23. 15:27
Gyurcsány bármit megígér. Akár az ellenkezőjét is. De zsákutca. Mivel egyre kevesebben tartoznak a középosztályon alulra, több embert érint a sávos emelés, mint a kedvezmény.
Vakfolt
2020. június 23. 14:22
És már megint itt az egyenlősdi, az is éljen jól, aki szart sem csinál. Hát hogyne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!