Karácsony a fővárosra vonatkozó adatokat kéri a kormánytól

2020. május 08. 19:47

A főpolgármester Orbán Viktor péntek reggeli rádiós nyilatkozatára reagált.

2020. május 08. 19:47

Karácsony Gergely pénteki Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: „egyetértünk abban, hogy a város újranyitása – mondom sokadszor – csak fokozatosan és óvatosan történhet. És ha a miniszterelnök zakóját rángatják a tudósok, akkor ezek szerint folyik tudományos elemzés. Ezt remélve kértem tegnap, hogy a kormány küldje meg és/vagy hozza nyilvánosságra a Budapestre vonatkozó adatokat” – tette hozzá.

A főpolgármester közölte, a tömeges tesztelésre, az ebből kinyerhető tények nyilvánosságára, a hazai és nemzetközi adatokra, valamint a tapasztalatok elemzésére alapozva dolgoznak a Budapest Restart programon.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy az élet újraindításának további lépései legkorábban jövő hét végén következhetnek. Budapest életének újraindítása ügyében a szakemberek álláspontja az, hogy meg kell várni a koronavírus-fertőzés miatti halálozási számok csökkenését. Amíg ez nem történik meg, addig óvatosnak kell lenni a fővárosi nyitással – jelezte a kormányfő. Hangsúlyozta: az élet újraindításának oldalán áll, de a professzorok óvatosságra intenek.

(MTI)

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
glensi
2020. május 09. 13:23
"Mit jelent, hogy karanténba tenni? Hogyan? Gyorsan nyissanak nekik új mosdót, WCt, étkezdét? Karanténban hogy lehet őket ellátni?" A karanténba tételnek és az ottani ellátásnak megvannak a szabályai, azt kellett volna betartani. A Pesti úti idősotthon negyedik emeletén erre van egy külön rész fenntartva, olvasd el a honlapjukon. Azt hiszem, hogy eleget beszélgettem veled. Menj inkább játszani, az biztosan megnyugtat. :-)
hátakkor
2020. május 09. 12:16
koronavirus.gov.hu egy kattintás a facebookról KariFeri!
zsanett-kúnrum
2020. május 09. 11:55
Tessék mondani, budapest összes öregekotthonában hogy áll a tömeges klimavészhelyzet előrejelző céték beszerelése?
vigyor
2020. május 09. 09:47
Karigeri, minden fenn van a honlapon, még milyen adatra lenne szükséged?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!