Fidesz: Karácsony cserbenhagyta a Pesti úti idősotthon lakóit!

2020. május 24. 18:17

Mostanáig már 45 lakó meghalt és 310 fertőződött meg az idősotthonban.

2020. május 24. 18:17

„Karácsony Gergely cserbenhagyta a Pesti úti idősotthon lakóit” – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezető-helyettese az MTI-hez vasárnap eljuttatott videónyilatkozatában.

Böröcz László azt mondta: „borzalmasabbnál borzalmasabb hírek” jönnek a Pesti úti idősotthonból. Mostanáig már 45 lakó meghalt és 310 fertőződött meg az idősotthonban. Kiemelte: a hozzátartozók egyre rémesebb dolgokról számolnak be. Megerősítették, hogy az idősek orvosi ellátás nélkül voltak, nem figyeltek rájuk megfelelően. Most az is kiderült, hogy a járvány kitörésekor sok lakót kiszáradva, elhanyagoltan és alultápláltan szállítottak kórházba. „Nem csak az orvosi felügyelettel van gond, hiszen feleannyi ápoló és gondozó van az idősotthonban, mint amennyi szükséges lenne” – közölte a fideszes politikus.

„Karácsony Gergelytől mégis csak magyarázkodást, hárítást hallunk, és másra mutogatáson kívül nem tesz semmit hetek óta” – fogalmazott Böröcz László, hozzátéve: pedig most már egyértelmű, hogy Karácsonyék nem készítették fel az idősotthont a járványra és nem hozták meg időben a szükséges döntéseket. „Amikor az első fertőzések voltak, Karácsonyék akkor sem cselekedtek sőt, az időseket elhanyagolják, és méltatlanul bánnak velük. Ez egyszerűen elfogadhatatlan” – jelentette ki Böröcz László.

(MTI)

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2020. május 25. 17:03
Valójában Karácsony és GY. Németh felelősségét nem lehet lemosni! Karácsony azt sem tudta, hogy van ilyen intézménye, Gy. Németh még kevésbé. Karácsony a faszbuk bejegyzéseivel és a "Közlemény"-eivel foglakozott, fogalma sem volt - most sincs - hogy Budapest Főpolgármestere nem csak cím, munka is jár vele! Mondjuk ismernie kellene az összes hozzátartozó vállalat, intézmény működését, legalább nagyvonalakban, a vezetőiktől jelentéseket bekérni a helyzetről, problémákról, esetleg személyesen is elmenni ezekbe, hogy képe legyen a valóságról. A kerületeknél a fővároshoz tartozó területek, feladatok megismerése is fontos lenne, most nem beszélve arról, hogy legalább a kerületek földrajzi helye se okozzon problémát neki! Nos, Karácsony erre képtelen, magának karácsonyt teremtett minden napra, a fővárosiaknak viszont juttatott egy balfasz főpolgármestert! Megjegyzem, megérdemlik - van még hátra 4,5 év vele!
néhai Ch.Pilot
2020. május 24. 23:17
Nem cserben hagyta, hanem feláldozta. A többi stimmel.
írmag
2020. május 24. 22:24
A csontsoványság, a kiszáradás, a tisztálkodás hiánya - koronavírus járvány nélkül - az idős otthonok természetes működési közege?
Beseharkány
2020. május 24. 22:16
Vicces vagy, ahogy erőlködsz, miközben olyan szinten nem érted a jogot, a felelősségi viszonyokat, hogy csak röhögök a fajtádon. Csak ne rontanád itt a levegőt XD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!