Deutsch: Ugyanazok támadják Magyarországot, akik a bevándorláspolitika miatt is kritizáltak

2020. május 13. 15:36

A Fidesz EP-képviselője azt is közölte: Manfred Weber szerint sincs gond a magyar koronavírus-törvénnyel.

2020. május 13. 15:36

„Ugyanazok támadják ma Magyarországot, akik a bevándorlás elutasítása és a határkerítés miatt is támadták” – mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) delegációvezetője az MTI-hez is eljuttatott szerdai video-sajtótájékoztatóján, amelyben a csütörtökre tervezett, Magyarországgal foglalkozó EP-vitáról nyilatkozott.

Ténybeli tévedések az EP részéről a törvény kapcsán

Deutsch Tamás kiábrándítónak és szánalmasnak nevezte, ami az EP-ben történik, úgy fogalmazott, szégyenteljes, hogy még a koronavírus-járvány közepette sem „nyugszik” az európai bal- és liberális oldal és a „Soros-hálózat”. „Európában már 160 ezren haltak meg a koronavírus okozta megbetegedésben, és milliók lettek munkanélküliek, ám a baloldali, liberális erők, a Soros-hálózat csoportjai még ebben a helyzetben is Magyarország megtámadásával vannak elfoglalva” – mondta, hozzátéve: most éppen a koronavírus-törvényt használják fel a Magyarországgal szembeni támadásokban.

Szavai szerint az elmúlt hetekben soha nem látott mértékű, megalapozatlan politikai támadások érték Magyarországot az EU-ban. „A koronavírus-törvény azonban csak egy újabb ürügy, hiszen a jogszabályról az Európai Bizottság hivatalosan is megállapította: semmilyen szempontból nem sérti az uniós jogot, és a járvány elleni védekezést szolgálja” – közölte az EP-képviselő, megjegyezve: kiderült az is, hogy az EP korábbi állásfoglalásai szándékos hazugságokat és ténybeli tévedéseket tartalmaztak a koronavírus-törvényről és Magyarországról. Deutsch Tamás úgy fogalmazott: „az EP bevándorláspárti, balliberális többsége mindezek ellenére ma is egy szánalmas és átlátszó politikai cirkuszt ad elő”. „És akik a jogállamról papolnak, még azt sem hagyják, hogy a magyar kormány megszólalhasson az EP-vitában” – tette hozzá, úgy értékelve: az EP a demokrácia és a parlamentarizmus karikatúráját csinálja saját magából.

Manfred Weber szerint sincs gond a koronavírus-törvénnyel

Ugyanazok támadják Magyarországot, akik a bevándorlás elutasítása és a határkerítés miatt támadják hazánkat. Évek óta azzal vannak elfoglalva, hogy nyomást gyakoroljanak a bevándorlást határozottan elutasító magyar politikára, és a nemzeti kormány helyébe egy a Soros-hálózatot kiszolgáló, bevándorláspárti, liberális kormány ülhessen” – mondta a delegációvezető, aki szerint rendszerszintű a kettős mérce alkalmazása Magyarországgal szemben az EU-ban. Arról is beszélt, hogy a magyarországi ellenzék „élharcosa” a durva politikai támadásoknak, annak idején „tollba mondták” a Tavares-, majd a Sargentini-jelentést, „folyamatosan hazudoznak Magyarországról”, áskálódnak, állandón büntetést követelnek. „Itt az ideje, hogy a magyar baloldali EP-képviselők bocsánatot kérjenek azért, amit a saját hazájuk ellen művelnek még most, a járvány idején is” – mondta Deutsch Tamás.

Kijelentette: a Fidesz-KDNP EP-képviselőinek változatlanul Magyarország az első. Arra a kérdésre, hogy Vera Jourová európai bizottsági alelnökön kívül van-e olyan brüsszeli politikus, aki nem lát kivetnivalót a koronavírus-törvényben, az EP-képviselő azt válaszolta: Manfred Weber néppárti frakcióvezető álláspontja is egyezik az Európai Bizottság álláspontjával, vagyis hogy a jogszabály nem ellentétes az európai értékekkel, jogi normákkal. Egy másik felvetésre elképesztőnek és a vitakoreográfia elfogultságát mutatónak nevezte azt a „huzavonát” és „kekeckedő levélváltást”, amelyet az EP elnöke kezdeményezett a magyar kormány vitarészvételével kapcsolatban. A politikus hajmeresztőnek tartja azt is, hogy David Maria Sassoli parlamenti elnök akar „szerepet osztani” és akarja meghatározni, ki képviseli egy szuverén uniós tagállam kormányát egy EP-vitában.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. május 13. 20:38
PONT
toef36
2020. május 13. 18:00
Igen. Ők a Európai Parlament - POLIPJAI - KÁRTEVŐI... Előbb vagy utóbb megbünhődnek...
yndi
2020. május 13. 16:54
Nem azt mondták, tompi...
olajfa1
2020. május 13. 16:40
Ez az EU már tényleg nem közösség! Ez már gyűlölködők hada!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!