A járvány elhozhatja a totális megfigyelés korszakát

2020. május 17. 20:57

„Az egészségvédelem nevében jön majd az emberek totális megfigyelése, de az élet mégsem lesz annyira szörnyű, mint Orwell 1984 című regényében” – mondta a 24.hu-nak dr. Rab Árpád szociológus, trendkutató, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, az NKE Információs Társadalom Kutatóintézetének főmunkatársa.

2020. május 17. 20:57

„Mesterséges intelligencia még nincs, csak gyors adatbázis-műveleteket végző algoritmusok. Az utóbbi időben trendi lett a rengeteg adattal, nagyon gyorsan dolgozó szoftvereket mesterséges intelligenciának nevezni, mert jól hangzik, de ezek a szoftverek csak programokat futtatnak, nem hoznak döntéseket, nincs bennük intuíció, pláne nincs öntudatuk” – hangsúlyozza a kutató, aki hozzátette, hogy az sem új dolog, hogy sok adat elemzésével előrejelzünk járványokat, hisz a Google például már évek óta hetekkel előre szokta jelezni a szezonális influenza berobbanását, az alapján, hogy hol, hogyan növekszik a betegséggel, a tünetekkel kapcsolatos keresések száma.

„A koronavírusról lehetett tudni, hogy nincs rá gyógyszer, nincs ellenszer, viszont elképesztő hatékonysággal terjed, és esetenként halálos, mégsem reagáltunk semmit.”

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ElBundi
2020. május 18. 07:47
Elhozza, és nem elhozhatja! Óriási különbség. Már most müködik mindez. Arcfelismerö scannelés az autópályákon, pályaudvarokon, légikikötökben stb. A chippelés lezsírozott ügy. Na persze, lehet itt a "jól informált" billentyübetyároknak mesélni.
balbako_
2020. május 18. 07:01
Bárki leellenőrizheti, hogy őt is figyelik. Elég rákattintani mondjuk a karórákra egy kicsit ott nézelődni. Aznap, vagy másnap ellepik a kéretlen reklámok amikben órákat reklámoznak ajánlgatnak mobiltelefonon, illetve a számítógépen.
Búvár Kund
2020. május 18. 06:37
Nem lesz, már van! Az okostelókon,a számítógépeken, a térfigyelőkamerákon keresztül mindent lehet tudni mindenkirő, főleg a digitális mozgásokat lehet figyelni. Az okostelon keresztül meg a fizikait is. A legnagyobb baj az hogy ez leginkább olyanok kezében van akikről semmit sem tudni. Pl google, fbook irányítóira gondolok. Nyilván nem arra gondolok, hogy most általánosan megfigyelnének mindenkit, hisz erre még azért nincs kapacitás, de célzottan, mindenkit tudnak. Mint ahogy órák alatt lekövetik egy -egy terrorista útját is lekövetik visszafelé.. Erröl még egy álagember is hall minden nap a médiákban.
annamanna
2020. május 18. 06:25
Érdekes kis kultúradalék, hogy egy bibliai sztori szerint Dávid király népszámlálásának (ami a korabeli "kontroll"-t jelentette) a büntetése járvány lett, amiben 70 ezer férfi halt meg. És a mostani világjárvány Kínából indult, ami élen jár az emberek feletti kontroll kiépítésében. (Akit érdekel a történet, itt: http://www.biblia.hu/biblia_k/k_13_21.htm - a sztorit befejező "Ornán szérűjén" épült fel a későbbi templom). + Jelenések 16,2 Elméne azért az első (angyal), és kitölté az ő poharát a földre, és támada gonosz és ártalmas fekély azokon az embereken, a kiken vala a fenevad bélyege, és a kik imádják vala annak képét. 16,11 És káromlák a menny Istenét az ő kínjaik és fekélyeik miatt, és meg nem térének az ő cselekedeteikből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!