Szijjártó: Másfélmillió maszk érkezett Magyarországra

2020. április 23. 15:31

A miniszter hozzátette: a következő hetekben, hónapokban is hasonló forgalom várható a Kína-Magyarország légihídon.

2020. április 23. 15:31

„Három repülőgép és két kamion érkezett védőfelszerelésekkel Magyarországra csütörtökön, ezek másfél millió maszkot, egymillió tesztet, hetven lélegeztetőgépet és több száz, azok működéséhez szükséges alkatrészt hoztak” – közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-vel.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: az egészségügyben dolgozók kiváló teljesítményének köszönhető, hogy Magyarországon a koronavírus terjedését sikerült kontroll alatt tartani, ezért a kormány felelőssége a következő időszakban is az, hogy biztosítsa az orvosok, egészségügyi dolgozók munkájához szükséges feltételeket. „Ennek érdekében folyamatos a speciális védekezéshez szükséges eszközök beszerzése” – mondta. A miniszter hozzátette: a következő hetekben, hónapokban is hasonló forgalom várható a Kína-Magyarország légihídon, hogy a kórházakban, rendelőkben a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök megfelelő mennyiségben és minőségben rendelkezésre álljanak.

(MTI)

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2020. április 23. 17:31
A maszkok az eünek kellenek, ott óránként kell a személyzetnek cserélni, vagy még hamarabb. Nekem van egy azaz egy darab maszkom, annak ki kell tartania bármeddig, mert fóliában van és a bal felső zsebemben van, én így viselem...
mo ching
2020. április 23. 16:31
Jó, de hová kerülnek ezek a maszkok és egyéb eszközök? Jó lenne egy felsorolásos lista, hogy hol mennyi fogy naponta, hogy mi lesz a sorsa ezeknek, csak azért, hogy a ballibsik is megértsék, miről szól ez a történet.
llnnhegyi
2020. április 23. 15:49
Egyet sem küldtek vissza! Sőt ezrével kívánnak vásárolni Kínából! Rémhír terjesztő! Álhír gyáros! Liberalbolsevista troll!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!